tisdag 30 september 2008

Badtips!


Gissa vad jag lärt mig? Jo jag har kommit på att om man släpar all smutstvätt till en hög på golvet brevid badkaret, så når jag upp och kan klättra i. Vi är 6 personer i vår familj, vet ni vad det betyder? Jag skulle kunna nå upp till månen! Mamma o pappa verkar dock inte uppskatta detta påhitt, de mumlade nåt om farligt och sätta hasp på dörren, vad tror de, att jag tänkt dyka i med huvudet före och kläderna på eller?! Hade jag inte en tanke på *korsar mina fingrar*.

En annan rolig sak jag kommit på är att om man häller ut något, en skål kattmat t ex, så ser det mycket mer ut när det ligger över hela golvet. Mamma suckar förståss men vår vovve blir jätteglad och hjälper mig att städa, jättefort går det.

Snart kommer storebror hem från skolan, då ska jag hjälpa honom med engelska-läxan, har redan testat papperskvaliten i skrivboken (den var väl si så där, stog inte emot mycket dregel iallafall) och tagit en tugga av suddigummit (så fin färg men smakade ändå blä!).

måndag 29 september 2008

Hjärtanklänning



Så blev man utdragen, tidigt en måndagsmorgon, för att vara modell för nästa klänning!

Hjärtanklänning i singoallamodell med lila tights, allt i jerseytyg.

söndag 28 september 2008

Helgens syprojekt

Så kom då äntligen mammas paket med tyg i fredags. Sen dess har symaskinen gått varm, mamma vill få allt klart med en gång! Men i lördags "exploderade" undertråds-spolen så då blev det lite paus, men idag åkte vi till mormor och lånade några spolar så då satte mamma igång igen. (Hå hå jaja, det värsta är ju att mamma använder mig som provdocka hela tiden:) )


Det blev iallafall två set klara, trots undertrådsproblem!

torsdag 25 september 2008

Aj aj aj

Jag hatar tänder!! Det gör så himla ont när de ska bryta igenom tandköttet. Inatt har det varit alldeles hopplöst, somnade vid 21.30, gnydde till efter nån timma, och vid midnatt vaknade jag och hade superont. Inget hjälpte, mamma bar och vyssade men det gjorde ju lika ont för det! Jag bökade runt i sängen och efter en stund hade jag även fått pappa vaken, men hans försök till att lugna mig hjälpte inte heller. Med fingrarna i munnen och tårarna rinnandes nerför kinderna kröp jag ur sängen och ville gå ut i köket. Mamma erbjöd vatten, välling och "tutte" men jag blev bara arg. Tillslut framåt 02-tiden, när mammas ögon gick i kors och pappa konstaterat att han skulle upp om fyra timmar, kom mamma på den smarta iden att ge mig en glasspinne! Så där låg vi, mamma och jag, i mörkret mitt i natten och mumsade glass. Å vet ni det hjälpte, det kändes jätteskönt i tandköttet och jag lugnade ner mig. Men tyvärr, glassen tog slut och det onda kom tillbaka. Strax efter tre somnade jag iallafall, snyftandes mellan mamma och pappa.

Idag gör det inte alls lika ont, känns faktiskt ingenting. Hoppas på att denna natt blir lugnare, och att jag snart fått alla hemska tänder. Blää, vad ont det gör.

onsdag 24 september 2008

Skyldig!!



Härom dagen möblerade vi om här hemma. Mammas o pappas sovrum flyttades, så nu har de rummet bredvid mig. Mamma har utförligt talat om att man inte under några omständigheter får äta i deras säng, och absolut inte något som smular. I gårnatt kände mamma smulor i sin säng och pappa och jag fick genast skulden för att ha käkat ostbågar (heeeeelt oskyldig *visslar och lägger armarna bakom ryggen*) Mamma surade lite och förmanade ännu en gång övrig familj att äter det gör man i köket! Och jag hade faktiskt tänkt att lyda, men så kom syrran hem från skolan, lite småhungrig, och plockade fram lite smörgåsrån. Barnkanalen gick på sovrums-TVn och vi kunde liksom inte hjälpa det...
...men vi säger inget till mamma om det här va!

tisdag 23 september 2008

En härlig höstdag


Solen skiner och det är en underbar höstdag. Jag hittar många färgglada löv i trädgården...



... en "påfågelfjäril" landar i vårt blomland. Det känns nästan som vår.



Vid grusgången blir jag sittandes en lång stund...



... stenar finns det många av, jag plockar, kastar, luktar och undersöker.







John Blund hälsar på

Det är väldigt dålig service på den här restaurangen, man får vänta på maten en evighet!


Visst är det roligt att gunga men man blir ju så trött!

lördag 20 september 2008

Dagens hyss




Nu är det exakt 2timmar och 27min sen mamma hämtade mig hos mormor (mamma har jobbat idag och pappa är iväg på nåt fisketjosan, så mormor fick rycka in). På dessa 2 tim och 27min har jag hunnit: * välta ut hundens vattenskål över hela köksgolvet (2ggr), * sätta igång tvättmaskinen med tvätt som redan var tvättad, * klättrat upp på köksbordet och vält ut en blomvas, * slängt ut alla mina bollar från bollhavet i mitt rum, * matat vovven med purjolök och salladsblad (men det ville den kräsna hunden inte ha), *stoppat i den ratade purjon i brorsans fotbollsskor (de luktade ju så illa redan), * tagit av mig blöjan och kissat väldigt nära pottan men ändå inte (jag trodde ju att man skulle sätta fötterna i och rumpan utanför liksom), * tagit en smakbit av brorsans ben när han stog ivägen (vaddå, han lyssnade ju inte när jag sa - gadidaga).

Nu ska jag hälsa på storebror och hans kompis som käkar chips och dipp...mamma rusar efter...


fredag 19 september 2008

Mormors gardin

Med lite nyinköpt plyschtyg och en gammal gardin + några kuddfodral blev det lite sköna kläder!


Rosa plysch-set med bruna kantband nertill på tunika och byxben.


Hängselbyxor sydda efter mammas 70-tals brallor.


Sommarens favorit, ljusgröna shorts, sydda av en plyschfilt från IKEA.

torsdag 18 september 2008

Landskapstunika

Långt in i gammelmormors garderob hittades ett nattlinne som nu blivit till en långärmad- och en kortärmad- tunika. Underbart tyg med hus, katter, traktorer och t o m en flaggstång med danska flaggan!

Grattis storasyster!!


Igår var det dax för Skolterrängen, storasyster 7 år har varit alldeles till sig ända sen hon fick hem lapp från skolan om denna springtävling. Klart att hon skulle vara med, man kunde ju vinna medalj, och det ville hon ha! Mamma förklarade lite fint för syrran att det viktiga var inte att vinna utan att vara med och ha roligt men det lyssnade hon inte på, hon skulle springa loppet (820 m) och hon skulle vinna, punkt. Det var första gången i sitt liv som systeryster ställde upp i en tävling så lite nervös var hon allt när det var dax att rada upp sig på startlinjen, tillsammans med massor av förstaklassare från olika skolor i kommunen. Starten blev kaotisk, alla kutade på som om det gällde livet, risken att krafterna skulle ta slut redan i första kurvan var rätt stor. Efter några minuter skymtades första man i backkrönet, en liten snabb kille passerade mållinjen, sen ännu en liten grabb tätt följd av...MIN SYSTER!! Trea totalt och först av tjejerna, det blev en guldmedalj med hem. Grattis Pling-plong!!


Sen var det storebrors tur, han var riktigt laddad efter att syrran fått medalj, han skulle minsann oxå ha en! Även denna start blev rörig, lite knuffar och bök innan alla rusade nerför första backen, men vad nu då? En svamp, en hal liten otäck svamp. Tjoff så hade storebror halkat omkull, han var dock snabbt uppe på benen igen men lite ur balans. Han kutade på bra med sina korta ben och kom i mål på en 4:e plats. Ingen medalj men nöjd ändå. Lite sur dock över att en svamp satte stopp för hans medaljchanser ;-) Bra jobbat Abbe!!

onsdag 17 september 2008

Nu är jag sur

Jag stiger upp tidigt på morgonen som alla andra, dricker min välling, borstar alla mina 12 tänder och drar ett tag med hårborsten över mitt huvud (det räcker med ett, det är inte riktigt aktuellt med flätor eller tofsar än).
Jag hämtar mina skor i hallen och klättrar sen upp i soffan för att hålla utkik efter skolbussen. Men vad händer?
Bussen kommer, mina syskon rusar mot ytterdörren, mamma ropar efter dem – Ni har inte glömt nåt nu, har ni väskor o gympapåsar? Dörren slår igen och så vips är de borta.
- Men hallå, ni glömde visst nåt. Ni glömde MIG!!!
Imorgon tror jag att jag ska smyga mig ner i syrrans ryggsäck, har sett att hon lägger ner banan i den, min favorit frukt!

tisdag 16 september 2008

Dopklänning


Projektet med att sy en dopklänning till en liten rörlig tjej på 7 mån är nu klart! Vanlig singoallamodell i tunnt bomullstyg med broderade blommor, en rosa rosett gjorde att klänningen blev lite mer dopklänningsaktig trots sin enkelhet. Hoppas bara att användaren inte käkar upp rosetten innan dopakten är färdig ;-)

måndag 15 september 2008

Mera kläder till mig




Eftersom jag för ovanlighetens skull bestämde mig för att sova en hel timma mitt på dagen (vet inte vad som tog åt mig, måste vara det tråkiga vädret), hann mamma fixa en tröja som matchade mina bruna plyschbyxor. Tröjan är i samma tyg som byxornas muddar, och stjärnan är av plysch. Att jag sen inte var särskilt sammarbetsvillig vad det gällde att posera framför kameran, får ni ha överseende med. Mammas kamera har en utlösare på flera sekunder, vem kan vara stilla SÅ länge?? Kanske en snigel, eller en sten, men hur kul vore det att läsa en blogg om snigeln Sigges resor och äventyr. Dag 1 Idag har jag färdats 5cm, sett en grankotte. Dag 2 Idag har jag sett andra sidan på grankotten.....

söndag 14 september 2008

Jag -ett fotbollsproffs

Idag har hela familjen varit och tittat när storebror spelade fotbollsmatch. Innan det började fick jag springa lös på hela fotbollsplanen, den är oändlig! Jag gick och gick men vart jag än tittade var det bara gräs gräs och åter gräs (fattar bara inte varför jag inte såg några kossor). Tillslut hittade jag iallafall en sån där rund, vit sak som jag tror kallas boll, den var jätterolig att bära omkring på. Men så plötsligt, när jag hade som roligast, fick mamma för sig att jag skulle sitta still i vagnen :-( Hur kul var det? Alla andra fick ju springa omkring på gräset och jaga bollen. Pappa försökte få mig på bättre humör genom att muta mig med en bulle, och vad kan jag säga? Nog för att jag kan vara envis men en nybakad kanelbulle!..vem kan motstå det?

Hur det gick i matchen? Tja, man skulle kanske kunna säga att jag missade andra halvlek, ni vet ju hur det är, ögonlocken blir tyngre och tyngre, vagnen gungar i takt med vinden...
...men mamma sa att det blev 8-1, jag är inte helt säker på vad det betyder men med tanke på brorsans sura min i bilen på väg hem så antar jag att det inte var nåt bra. De skulle ha låtit mig vara med! Jag hade lätt bitit igenom benskydden på motståndarna, dribblat mig förbi och satt bollen i mål!

lördag 13 september 2008

Jerseydress med plyschkjol


Mamma testade ett nytt tröjmönster, jag gillade skarpt att det inte blev så trångt att dra den över huvudet, den gled över öronen snabbt och smidigt! Hon kantade den med ett ceriserosa plyschtyg som även blev till en kjol med bred mudd i midjan. Ett par matchande tights till och min outfit var klar. Kjolen blev kanske lite i största laget, men vad tusan, jag växer ju snabbare än snabbt.

fredag 12 september 2008

Nu startar vi!


Så, nu har mamma äntligen tagit mod till sig och skaffat en blogg!! Hon tänkte att hennes syprojekt kunde samsas med lilla jag, Tuvalie. Det är ju trots allt till mig hon syr. Fast just nu har hon tagit på sig uppdraget att sy en dopklänning till en 7 mån flicka ( jag fick minsann ha pappas gamla klänning när jag döptes, hrmf... ) Annars är mamma just nu inne i en sy-möss-period, jag har hittills fått en cerise med brun stjärna, en brun med cerise stjärna, en brun med rosa elefant, en rosarandig... ja ni ser, min mamma vet inte när det är läge att lägga av! En sak är iallafall säker, jag lär inte frysa om huvudet i höst iallafall ;)