torsdag 30 april 2009

"lägga-skor-i-när-man-går-på-fest-väska" ;O)



En väska till farmor/svärmor, som såg gris- och uggleväskorna och då ville ha en liten väska uppsydd som hon kunde använda till att lägga finskor i när de promenerar till olika tillställningar. Väskan är sydd i svart bomullsväv och fodrad med småblommigt tyg (S&S), kardborreknäppning vid handtagen.

Å så en riktig bonnunge ;O) ute i det varma, fina vädret!


onsdag 29 april 2009

Väntan

Just nu är det många tankar som snurrar i huvudet, vad kommer att hända, hur blir det sen? Vi väntar och väntar...på att mamma/mormor ska vakna, på att hon ska få transporteras till ett sjukhus närmre oss (nu finns hon 25 mil bort), på att en magnetröntgen ska kunna ge oss lite svar, på att vi ska få besked om Tuvis kan få en akutplats på dagis (mormor var vår barnomsorg), vi väntar och väntar...

fredag 24 april 2009

En mysse åt storasyster


En keps i oblekt bomullstyg fodrad med röd/vitrutigt tyg (samma som den lilla hjärtan-applikationen). Mönster från Ottobre nr 4/2007
Var lite orolig att storleken inte skulle passa men den blev helt perfekt. Kommer helt klart bli fler kepsar sydda, Almida blev jättenöjd över sin nya huvudbonad, även om det inte ser så ut på bilden ;o)

onsdag 22 april 2009

Tack!!

Tack för alla värmande kommentarer och mail, läget är fortfarande väldigt ovisst. Vi tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Vardagen måste trots allt gå vidare, och för att inte bara sitta och grubbla är det skönt att fortsätta pyssla lite, hålla tankarna på annat håll en stund.


måndag 20 april 2009

En helt vanlig lördagskväll förvandlades på en millisekund till allt annat än vanlig. Ett telefonsamtal och hela världen vändes uppochner. Barnens älskade mormor, min mamma, som jag pratat med bara några timmar tidigare, hade fått en stor hjärnblödning, allt känns overkligt och vi vet i dagsläget ingenting om framtiden. Vet bara att man ska inte ta någonting för givet, allt kan förändras så snabbt och oväntat...ta vara på varandra...ta vara på nuet...

lördag 18 april 2009

Mjau sa skatan...



I ett av våra gamla skruttiga körsbärsträd finns ett övergivet skatbo, som liksom trädet har sett bättre dagar. Men när boet nu längre inte duger åt familjen Skata så finns det andra som passar på att relaxa en stund i den gamla "pinnhögen" ;o)

-Shysst säng det här, bra utsikt och så lite värmande solstrålar på pälsen, perfekt för en tupplur en blåsig lördags förmiddag, mjau.

fredag 17 april 2009

...hmmmmm igen...


Okej, del 2 av min virkning är klar och nu börjar även jag själv fundera på vad sjutton det ska bli av det hela, eller är det bara jag som får konstiga bilder i huvudet ;O)
Men jag lovar, det är inte en vuxenleksak!
...fortsättning följer...

torsdag 16 april 2009

Hmmmmmm...

I två dygn har symaskinen fått stå ifred i sin hörna, har mamman blivit sjuk? Näpp, men hon har påbörjat ett litet projekt, något som hon inte pysslat med sen hon var liten, att virka!! Och givetvis börjar hon då inte med att virka en liten söt grytlapp, utan ger sig genast på ett jätteprojekt med flera sidors virkbeskrivning, gulp! ;o) Vad det ska bli? Ja det tänkte jag inte avslöja än, vore ju för pinsamt om allt misslyckas och "det bidde ingenting", men ni får gärna komma med gissningar, kan i alla fall tala om att det är inte en mössa och inte en tuttvärmare ;o)
Fortsättning följer...


onsdag 15 april 2009

Hoo Hoo



Uggleväska i samma modell och storlek som grisväskan. Det här var ju riktigt kul att sy, det kommer mera...;O)


söndag 12 april 2009

Nöff nöff




En liten grisväska har det blivit sytt i helgen, lagom stor för att rymma några små böcker, småbilar eller varför inte fem blöjor ;o) Grisen var betydligt enklare att sy än de tre vita kaninerna till ryggsäcken, och så var det ju bara EN gris! Kommer säkert bli fler grisväskor sydda, jättekul, lätt men lite pillrigt och tidskrävande. Perfekt när gamla stuvbitar kommer till användning, tygskåpet ser bara bättre och bättre ut :o)

Å så här kul kan man ha om man får göra som man vill inne i badrummet en stund...



...vem behöver leksaker när det finns så mycket roligt gömt i skåpen...


...sex rullar!! nytt rekord...


...lika bra att städa upp efter sig, annars lär man väl aldrig få vara här och leka någon mer gång.

torsdag 9 april 2009

"butik" TuvaLiten

Sådärja, nu har mamman lyckats knåpa ihop en liten hemsida för TuvaLiten. "Butik" TuvaLiten närmare bestämt, där jag kommer lägga in lite kläder till försäljning (lilltösens garderob är för länge sedan överfylld och mamman bara måste fortsätta sy)

Klicka här för att ta en titt i "butik" TuvaLiten

Mitt "hemliga" projekt var alltså inte så märkvärdigt :o) Men med min skrala kunskap om Htlm-koder, photoshop (ja just det, om någon snäll varelse skulle vilja förklara för mig hur jag kan få till vit bakgrund på mina bilder på ett smidigt sätt som inte tar 1 timma/bild, så vore hela min familj evigt tacksam *ropar Maaaadeeeeleeeene*) mm mm, så är jag ändå rätt stolt över mitt projekt.
Nu ska mamman umgås med sin familj denna torsdagskväll (om de fortfarande känner igen henne, det har nog blivit liiite många timmar framför datorn senaste tiden) och så kanske det blir lite tid över för symaskinen framåt kvällen/natten...


Blåkulla nästa!!



Kvasten är trimmad och kaffekitteln framplockad, hoppas på vackert flygväder!

GLAD PÅSK

tisdag 7 april 2009

En ryggsäck till Tuvis



Hittade en rolig sybok på Lidl i fredags, "Barndomslandet"-Presenter du kan sy själv till barn och barnbarn-av Susie Lacome, 39 kr!! Bland annat fanns det mönster på denna ryggsäck, och så en massa annat kul pyssel.



Mamman hade trott att en liten ryggsäck smäller vi väl ihop på en kväll, jag menar, hur svårt kan det vara? Nu tog det dock lite längre tid, inte för att mönstret var sådär jättesvårt att förstå (även om mamman fick läsa och läsa om ett antal gånger) men det var visst lite mer pilljobb än mamman hade räknat med!
Bara att klippa till alla delar tog en hel kväll, och då måste mamman erkänna att hälften av delarna hade hon ingen som helst aning om vad de skulle användas till ;o)
.
När det så var dax att börja montera ihop allt, visade det sig att de tre jättesöta kaninerna var ett helt företag att få till. De skulle broderas, tråcklas, sicksackas, å så sicksackas ännu en gång, sys fast...phu...och när en kanin äntligen satt på plats var det ju TVÅ jättesöta kaniner kvar! Kväll nr 2 gick till ända och mamman drömde hemska mardrömmar om tre vita kaniner som ville ta över jorden :)
.
Dag tre; sista lilla jäv...*harkel, harkel*...menar såklart lilla JÄTTESÖTA kaninen kom på plats och äntligen var det dax att montera ihop själva ryggsäcken. Vilket gick hyfsat lätt, mamman började förstå vad alla tygremsor hon klippt till skulle användas till och efter att sista moroten satts fast på dragsnöret var så Tuvis nya ryggsäck klar! Jipppeeeeee!
Storasyster har redan beställt en väska hon också, och det ska hon få, men risken är rätt stor att den blir kaninlös, för mamman vet inte om hon pallar att pillra och trixa med tre kaniner igen. Fast nu vet hon ju hur allt ska sitta och vara, så det borde ju gå lättare andra gången, vi får se om det blir kaniner på eller inte....



Tuvis blev i alla fall jätteglad över sin nya väska, och vägrade att ta av den, å det kan man ju förstå, med Tre jättesöta kaniner på ryggen hoppar man ju högre än nånsin ;o)

måndag 6 april 2009

Äntligen måndag!

Ja man kanske brukar utbrista "Äntligen fredag!" eller "Bu för måndag!" men eftersom mamman jobbat i helgen och är ledig idag känns det som en "Äntligen måndag-dag" ;o) Att solen behagar visa sig även idag gör ju också att man blir på bra humör. Jisses vilket väder vi har fått! Underbart !!



På förmiddagen passade mamman och Tuvis på att gå ut och fika lite i solskenet, fåglarna kvittrade, humlorna som verkade vara alldeles nyvakna, flög vingligt mellan krokusen och surrade i kör. Kan man bli annat än glad!



fredag 3 april 2009

Tävlingen avgjord!!



Alla som anmälde sig till mösstävlingen fick sitt namn nerskrivet på en liten lapp ( de som länkat i sin blogg fick alltså två lappar var med sitt namn på). Lapparna blandades sedan ordentligt...



...noga väljer Tuvis ut en lapp ( till protokollet bör tilläggas att lappväljaren är långt ifrån läskunnig, så inget fusk alltså ;o) )



...överlämnar vinnarlappen till mammakontrollanten...



...där vi läser Marie_AOA , GRATTIS!!!

Sista rycket

Klockan 12.00 idag avslutas mösstävlingen, passa på att anmäla dig här om du inte redan är med!!
.
.
Å så hade det ju varit himla kul om någon mer ville vara med i PIF:en (se inlägget under), det måste inte vara sydda presenter, bara det är något hemmagjort alster, kom igen nu! Fram med era pysselkunskaper och anmäl er, 2 platser kvar ;o) ...ber snällt och aningens desperat...

onsdag 1 april 2009

PIF !!

PAY IT FORWARD
"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."
.
Hittade en PIF inne hos Krumitott och blev sugen på att delta, det blir premiär för mig ;o) och jag hoppas verkligen att någon vill vara med!
.
Du som vill vara med, gör såhär:
.
1. Lämna en kommentar under detta inlägg. Och maila mig din adress på tuvaliten@mittspejs.se De tre första kommentanterna är med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar.
.
2. Kopiera texten ovan och lägg ut på din blogg, där du lovar att göra detsamma.
.
Vem vill vara med?!