tisdag 30 juni 2009

Varmt, varmare, varmast


He he, jag sa ju att det var minst 30 grader i köket häromdagen då vi bakade bullar, å det stämmer nog med tanke på hur ljusstaken ser ut! (den har inte stått i fönstret). Så lite småljummet var det nog allt ;O)

måndag 29 juni 2009

Grattis Tuvalie!!

Dagen började med paketöppning i sängen...


...dagens paketskörd innehöll bla nya grytor till leksaksspisen, en blå hoppälg (som egentligen var en ren men det låtsas vi inte om), en rosa nalle, docka, sandlådesaker och ett golvpussel...



...framåt lunch kom de första gästerna och det blev en mysig stund ute i trädgården där vi åt pastasallad och fikade tårta. Tuvan och sysslingpysslingen badade i poolen, å vilket underbart väder!!


Framåt eftermiddagen kom nya gäster och det blev åter igen fika i trädgården. Den här gången smaskade vi apa- och banan-tårta ;O)



Efter en lång dag utomhus, med trevligt sällskap och full håll i gång, blir man lite sliten. Å då är det inte så noga med vart man väljer att ta sin tupplur ;) man somnar där man är helt enkelt!


söndag 28 juni 2009

Bullbak i värmen

Oj oj oj, vilken värme vi har fått! Mamma har varit ute hela...20 min idag :( En snabb matbit i solen på lunchrasten var ungefär vad som hanns med. Men nu är det bara 2 veckor kvar till semestern (och regnet?), så mammans utetid kommer.

Om det varit varmt ute så är det ingenting mot vad det är i vårt kök, efter jobbet startades ett bullbak upp och man kan väl säga att det blev lite ljummet ;O) Men med riktigt bra...eh... bakhjälp var degen snabbt uppbakad. Å hade vi haft en termometer i köket är jag säker på att den visat 30+, phu..
...lite mjöl, någon?
Så nu har vi i alla fall något gott att bjuda på i morgon när det är dax att fira Tuvis som fyller 2 år (vart tog min bebis vägen??)



söndag 21 juni 2009

Arg, besviken och lurad

Arg; för att jag i två dagar försökt ladda upp en liten filmsnutt här på bloggen utan lyckat resultat. Jädrans blogger eller bredband eller vad det nu är som strular, grrrr!
Besviken; på mig själv som har blivit alldeles för dålig på att använda kameran. Inte en vettig midsommarbild fick jag till. Men vi hade i alla fall en mycket trevlig midsommar med husbilen på Öland. Dans kring midsommarstången och ett tivoli på campingen, till de "stora" barnens glädje ;O)
Lurad; hå hå ja ja, kanske dax att sluta vara så blåögd och inse att allt man ser och hör på nätet inte alltid är som det verkar. Tydligen är det väldigt lätt att skaffa sig ett liv på nätet som enbart består av lögner, snodda foton och en sjuklig fantasi. Synd, man vill ju ändå kunna tro på människor man möter, både irl och i cyberrymden, men men...
Återkommer om den förbaskade filmen behagar ladda upp sig ;O)
Ah, äntligen lyckades jag, men nu hamnade såklart filmsnutten i ett inlägg nedanför detta ;O)

lördag 20 juni 2009

Skönsång

I brist på syinlägg får ni hålla tillgodo med en liten filmsnutt. Tuvis har fått som vana att träna sina stämband varje gång hon badar, det går fortfarande ganska trögt med pratet men sjunga kan hon! Ge henne en "mick" och det är näst intill omöjligt att få henne tyst, uppenbarligen är det heller inget fel på självförtroendet :O) Lyssna och njut...;O)







fredag 12 juni 2009

!! Sommarlov !!




Så var det då äntligen dax för skolavslutning, vädret kunde ju varit bättre men det hör väl nästan till att man ska huttra lite i sina för tillfället nyinköpta sommarkläder ;O) (Mamman skäms över att hon detta år inte hunnit sy några klänningar till tjejerna, fy fy fy).

Tuvis klarade galant av två sittningar i kyrkan, lite muta i form av smörgsrån och lite bläddrande i psalmboken, så vart tösen nöjd.


Efter avslutningen blev det ett besök på den exklusiva restaurangen Mc D, och sen hälsade vi på mormor som fyller 62 år i dag. Hennes framsteg slutar aldrig att förvåna oss, idag hade hon alldeles själv rullat iväg med stolen en lång bit, personalen var impade och likaså vi. Tuvan passade på att sitta en stund i mormors knä och fick mycket kindgos av mormor som verkade nöjd.


Väl hemma igen tog vi en bakelsefika för att fira att sommarlovet nu äntligen är här, många, långa, lata dagar med förhoppningsvis lite sol, bad och värme...känns väl lite så där halvtrist att mamman måste iväg och jobba i kväll...vill också ha sommarlov ;O)




söndag 7 juni 2009

Utan dator i 2 dagar försmäktar vi vid denna sjö...


Ledig helg och familjen drog iväg med husbilen söderut. Inte söderut som i varmare breddgrader, utan söderut till en blåsig och förbaskat kall fiskesjö i Skåne! Mamman har nog aldrig frusit så mycket som under dessa två dagar, mysbyxor, fleecejacka, dubbla täcken och en styck Tuvis hjälpte inte för att hålla mamman varm om natten, brrr. Men vi slapp i alla fall regn! och syskonen B har levt riktigt campingliv med långa utedagar, drakflygning, grillning och bus i husbilen.



På vägen hem passade vi på att besöka Svarta bergen, ett besök som uppskattades av alla men attans vad kallt det var ;)


Kuben

Resväskan

Labyrinten


tisdag 2 juni 2009

OJ vad dålig jag är på att blogga!!

Fullständig bloggtorka här just nu, kanske det beror på det varma, fina vädret eller kanske helt enkelt på att det inte finns någon TID, varken till att sy eller blogga. Men en liten uppdatering om livet i byn ska jag väl hinna med ;O)


Tuvalie är nu inne på sin andra vecka på dagis, och allt går fortfarande kanonbra! Hon säger glatt hej då när jag går och sen är det fullt ös. Än så länge har jag bara lämnat kortare stunder, ca 2 tim, men nu resten av veckan kommer det bli lite längre dagar. Men det kommer säkert funka det med, hon stormtrivs!
Å när man varit på dagis och busat runt blir man så här slö när man kommer hem...

...så var vi tillbaka med middagsvilan och sena kvällar *mutter mutter*

Läget med mormor känns också mycket bättre, hon är mer och mer vaken och vissa dagar känns hon väldigt medveten och "med". Vänsterarmen blir starkare och starkare och hon vinkar åt oss när vi går. Hon försöker även svara genom att nicka och mmmmmma, och under hennes träning visade hon tydligt att det gjorde ont i benet och hade t om sagt Aj!! Så visst kommer det framsteg, små och sakta. Sen är det klart att vissa dagar känns allt hopplöst igen, man vill att allt ska vara som vanligt, men det är väl så det är, en berg-och-dalbana, upp och ner...

Å symaskinen den rostar nog snart ihop, den har stått helt övergiven sista tiden och lär nog så förbli, ett tag till i alla fall. Jag överdriver inte om jag säger att det full rulle hela tiden nu, med tre skolbarn som snart slutar skolan är det en hel del aktiviteter på gång. Det är härligt, då känner man att man lever! ;O)