torsdag 25 februari 2010

1 månad


Tiden går så rasandes fort, redan en månad gammal och så här söt är man då ;O)


Blir mer och mer lik sina bröder för varje dag, fast kanske inte just idag, för vem vill vara lik den här varelsen?! ;O)



Albin är på Vampyrtemakväll på biblioteket och ville "smälta in" i miljön, he he...

tisdag 23 februari 2010

Efterlysning bebismönster!!

Nu kliar det i syfingrarna, är så himla sugen på att sy lite kläder till Sixten men har väldigt dåligt med mönster. Försökte mig på att rita lite eget men lilleman är inte så samarbetsvillig, vägrar att sova på dagarna, och efter att ha sprungit mellan ritbordet och spjälsängen en hel förmiddag ger jag nu upp mina designeförsök ;O)
Så om det är någon vänlig själ som känner för att dela med sig av sina mönster vore jag evigt tacksam! Det är främst mönster på hängselbyxor och bodies i storlek 62/68 jag letar efter, men har ni några andra kuliga ideér är ni mer än välkomna.

måndag 22 februari 2010

Sovpåse live

I natt har jag frusit som en liten hund, som tur var hade jag två små kaminer bredvid mig ;O) Men vid sjusnåret vaknade jag av Sixtens läckande kissblöja och det var bara till att masa sig upp från sängvärmen och sätta ner fötterna på Sveriges kallaste golv! (varför varför VARFÖR har vi inte isolerat våra golv?!?!)
.

Utetermometern visade på -23 grader! inte undra på att det kändes ovanligt kyligt. Sixten fick krypa ner i sin sovpåse i väntan på att kakelugnsvärmen skulle sprida sig i rummet. Den passar precis, men hans långa ben får inte växa många centimeter till innan den blir för liten. Jag var visst lite snål när jag klippte till tyget på längden ;O)




fredag 19 februari 2010

Kylans hand

Jomenatteh jag har fattat att det är vinter nu, SNÄLLA ge upp, det räcker med snö nu! Är helt okej om det som redan fallit ner från skyn ligger kvar, men inte MER!!



Så här tjusiga istappar har vi på vårt hus (lite dålig isolering på vinden kanske), den längsta är säkert 2½ meter lång!


Tycker nästan det ser ut som om t o m istappen fått nog av vintern nu, sträcker bedjande sina fingrar ner mot marken, - Låt mig få komma ner nu!


onsdag 17 februari 2010

Det är inte lätt att få något gjort här hemma när man har en bebis fastklistrad på kroppen dygnet runt. Men det är väl kanske inte meningen heller, att man ska göra något annat än mysa o gosa nu den första tiden. För vips så har det lilla knytet hunnit bli tonåring och att umgås med mamma är inte något som prioriteras direkt ;O)
.
Men hur mysigt det än må vara att gosa bebis så måste man ju göra vissa livsnödvändiga sysslor ibland, som att laga middag t ex, och det går så himla mycket lättare när stora storebror då rycker in som "bebis-och-Tuvis-gosare" ;O)
Att man sen blir väldigt trött av att passa småsyskon får man räkna med...

tisdag 9 februari 2010

Vardag igen

Så var det slut på lyxlivet ;O) gubben började jobba i går och slöa dagar på soffan var ett minne blott. Har verkligen haft det lungt och skönt i två veckor nu, blivit uppassad och ompysslad som värsta drottningen ;O) Men nu får det vara färdigvilat! Dax att ta itu med vardagen igen!
.
De första dagarna "ensam" hemma gick över förväntan. Skolbarnen kom iväg med bussen på morgonen, Sixten var så pass samarbetsvillig att både lunch och middag blev klara i tid, OCH jag hann t om äta av den! (ståendes vid köksbänken med en fot vaggandes på vagnen, men ändå!)