söndag 26 september 2010

8 månader


Visst påminner han lite om Toker i Snövit ;O)


lördag 25 september 2010

Tre Indianer och ett lejon



Efter dagens lunch på Mc D fick vi tre indianer med oss därifrån. Tre indianer som var laddade för ett besök på Leos lekland.



Den fjärde indianen skippade krigsmålningen men var allt sugen på att leka han också ;O)
.
Vi roade oss ett par timmar, mamman fick en chans att visa sin talang i bordtennis, sopade banan både med Jonte, Almida och en okänd liten 4-5-åring (no mercy, vinna eller försvinna ;O) hehe). Å pappan var kung över bordshockeyn, här låter vi inga småungar segra inte, en match bör tas på fullaste allvar, så det så ;o)

Tuvis-skruvis for runt som en vilde, åkte rutchekanor, hoppade studsmatta och simmade i bollhav. Inte en chans att man orkade hänga på i hennes tempo. När vi skulle åka hem var hon helt slut och protesterade inte ens, även en tapper Indian behöver en paus ibland.
.
Och lille Sigge då, ja han kröp omkring i 500 knyck hela tiden, och så klart ville han också vara med å leka. Vi har ju ett litet bollhav här hemma som han brukar fara runt i, men det här! det var ju bara höjden av lycka, Sigge ääääälskar bollar!! ;O)



När alla fått sitt lek och busbehov mättat för denna gång begav vi oss trötta men lyckliga hemmåt, lyckligast var nog den här tjejjen som fick 300 kr i hittelön då hon hittade en borttappad plånbok på en parkering.


I bland ska man ha lite tur! :O)

torsdag 23 september 2010

Hejja Bamse!

Var uppe på stan idag och inhandlade vinteroveraller till smågrynen ;o) Tuvis som är väldigt bestämd vad det gäller kläder hade redan nobbat ett antal overaller som vi tidigare tittat på och jag vet ju att om den ungen inte gillar kläderna så går hon hellre utan eller stannar inomhus, så därför gällde det att passa på nu när Lindex hade den perfekta overallen, dvs Jååååsa och med hejja bamse på ;O) Kan ju inte bli bättre, inte enligt Tuvalie i alla fall, själv är jag väl kanske lite skeptisk till den ljusa färgen och ser redan framför mig hur snygg den kommer vara efter första åket nerför en isig snöfri jordbacke, men men...
.
Givetvis måste ju Sigge oxå ha en "hejja bamse", och med matchande mössor och vantar blev de så fina så. Helst hade Tuvan sett att även lillebror fått sin overall i den finaste färgen, rosa alltså ;O) men nu fick det bli en härlig blå/turkos i stället.

Så nu är vi rustade för vintern, nästan i alla fall, tycker nog det saknas något på Tuvans fötter...

Silver och guld



I går var det dax för den årliga Skolterrängen där springsugna elever från kommunens alla skolor får delta.
Intresset för att springa i skogen var stort, framför allt i de yngre klasserna, ju äldre ungarna blir desto mindre antal deltagare var det, lite synd kan man tycka.
.
Almida gjorde en riktigt bra insats och på upploppet var hon sida vid sida med en annan tjej...



Det blev en silvermedalj till vår lilla rödluva ;o)
.
Sen var det Albins tur att springa, i detta loppet startade klass 5,6,7 o.s.v tillsammans men de tävlar givetvis mot sin egen årsklass.
På upploppet lyckades Abbe hålla sin långbente motståndare bakom sig och kom i mål på första plats bland 5:e klassarna (pojk)
Så en guldmedalj fick följa med vår stolta och lyckliga kille hem :O)



fredag 17 september 2010

Jag vet ju att några av mina arbetskamrater brukar "smygläsa" här inne ibland ;o) Så här kommer en länk bara till er, trevlig helg på er :O)

onsdag 15 september 2010

Svintrött


...eller trött som en gris, det är vad jag är efter flera nätters förlorad sömn. Eftersom Lille Herr Nattmarodör de senaste månaderna fått för sig att det på inga villkor går att sova utan att tutta hela tiden, och då menar jag heeeeeeela tiden! bestämde jag i söndags att nu får det vara färdigammat för den här bebisen. Tyvärr är Sigge inte alls av samma åsikt så ni kan ju gissa hur nätterna sett (eller ska jag säga HÖRTS) ut.
I natt fick vi sova ungefär två timmar. Det är inte så att han skriker hysteriskt timma in och timma ut, men man kan väl säga att han är påtagligt förbannad och så fort man försöker sätta eller lägga sig ner tar han i med nya krafter. Dessutom har han åkt på en dunderförkylning med hosta som stör honom, inte det opimala mitt i amningsslutandet.


Runt 04.30 vaknade även Tuvis, antingen av Sigges skrik eller av min sång, vet inte vilket som lät värst ;o) och då var hon pigg som en mört och ville ha frukost!
Eftersom varken hennes pappa eller jag var så där jättesugna på att börja röja runt i köket denna tiden på dygnet, lyckades vi övertala henne om att det visst minsann var natt fortfarande. Å medans pappan vyssade Sixten till ro kröp jag ner hos Tuvis och lyckades snylta till mig en timmas sömn till innan det var dax att gå upp på riktigt.

Nu återstår bara att överleva resten av dagen utan att hälla välling i kaffebryggaren, stoppa mössan i frysen och glassen i garderoben eller sätta på Sigge dubbla blöjor (har ju hänt förut)
Gäsp...

lördag 11 september 2010

Syskonlika eller?

Här är Sigge himself ;o)


Jonathan



Almida


Tuvalie


Albin


Å ja, jag får nog erkänna att våra ungar sett mer eller mindre lika dana ut, allihopa, i alla fall när de varit under året. Lika skalliga och storörade, å alldeles alldeles underbara ;o)

torsdag 9 september 2010

HA HA HA vadå vänta!


Jomenellerhur, vem inbillade sig att fröken bestämd glatt skulle vänta på sin mössa tills pappa kom hem? Vad väljer man, rita-klippa-sy med en gapig Sigge hängandes i byxbenen, eller en hysteriskt skrikande 3-åring som vrålar - MIN MÖSSA MIN MÖSSA!! hela eftermiddagen?
Ja mina öron valde som synes att göra lilla damen till lags ;O)
Plötsligt skulle Tuvis inte alls ha likadan mössa som lillebror, nä det var inte rätt färg på aporna (-ja tytter inte att svart å vit ä nån fin färg!), istället hade hon hittat en bit tyg med gula och jååååsa bilar på, så det fick det bli ;O)

Jag har sytt!!!



För första gången på månader hälsade jag i dag på min gamla symaskin som stått och samlat damm. Insåg att varken Sigge eller Tuvis har några bra höstmössor och några mössor slänger man ju ihop snabbt och lätt!..eller...
.
Det finns väl kanske en anledning till varför jag inte sytt något det senaste halvåret eller så, jag hade nog bara glömt bort det just idag ;O)

Men en styck mössa blev det i alla fall, efter Madelenes mönster, å med tanke på att jag bara hittade 2 TVÅ!! knappnålar ( vart tog de andra hundra nålarna vägen?!?), och en ovass sax ( -Snälla barn, ge tusan i att klippa nässlor och stenar med mina saxar!) så får man väl vara nöjd med resultatet ;O)

Nånstans efter andra sömmen vaknade dessutom Sigge och gjorde en snygg volt ur sin spjälsäng, igen...suck, så den sista stunden vid symaskinen hade jag "hjälp" med att trycka på gasen i tid och otid samtidigt som jag skalade banan till den akut hungriga Tuvan ;O)
.
Nu har jag lovat att Tuvis ska få en likadan mössa, så det ska hon få. Men jag kan även lova att den mössan kommer sys efter kl 16, när gubben kommit hem...jag visste väl att det fanns en anledning till varför jag inte syr längre!

söndag 5 september 2010

En tur till pulkabacken ;O)



Ja idag blev det en tur till pulkabacken i det underbara vädret, lite dåligt med snö bara ;o) Grillade lite korv och lät gulliganerna springa av sig lite energi i backen...



Abbe, Mia och Tuvis är riktiga utemänniskor som gärna hänger med på sådana här äventyr, till skillnad mot storsonen som ansåg oss vara galna som ville umgås med småkryp, äta brända korvar och dränka in oss med brandrök. Hans kommentar var bara - Varför? ;O) Varför liksom, när man lika väl kan stanna hemma och lägga korvarna på stekplåten och sitta vid köksbordet och äta som civiliserade människor! Hm...den ungen blir nog aldrig någon skogsmulle, hehe.
Men när vi väl var på plats och han fick agera fotograf med nya kameran, så slutade han knorra och det slank ner både en och två halvbrända korvar även hos honom.




De skogstokiga barnen hade i alla fall kul, Almida hängde och klängde i träden som vanligt...


...Sixten käkade lite gräs, kottar, löv och bark...


...å Albin hittade förstås lite insekter och larver ;O)



fredag 3 september 2010

Lilla fröken bestämd


Ja lilla fröken bestämd har visst flyttat in i huset. Å det är väl så det ska vara när man är tre år, kan själv, kan allt och med en vilja som lätt skulle kunna flytta berg om så behövdes. Just vad det gäller klädsmak är damen väldigt bestämd, ofta utspelar sig en kamp framför garderoben där elaka mamman säger långärmat och byxor, medans Tuvis skriker solklänning eller shorts. Nu börjar det faktiskt bli lite för kallt för att ränna runt i ärmlösa klänningar, och de klänningar hon har med långa ärmar duger inte, de är inte jååååsa (rosa) ;O)
.
Allt ska vara rosa, till och med frukosttallriken måste vara rosa annars vägrar damen äta över huvud taget, därför var det föga förvånande att vi efter gårdagens shoppingtur kom hem med tre nya långärmade klänningar som alla var rosa. Visst rosa är fint, men det finns faktiskt andra färger här i världen :O)
.
Sigge bryr sig i alla fall inte om färger än, utan kör gärna rally med sin rosa/lila bil ;o)




Tut TUUUUUUUUUUUUUT !!!