fredag 26 augusti 2011

Gissa sången




Vår musikaliska kille som fått ärva min vackra sångröst ;-) framför här sin favorit låt, någon som vågar sig på en gissning? Ledtråd: Mjau!


Jaha, å så laddades fel filmsnutt upp :( jaja men ett litet smakprov blev det ju innan han gick lös på sin syster ;o)

torsdag 25 augusti 2011

Lejontröja och muddbyxor



Skulle ju inte sy fler tröjor till Sigge just nu men det här underbara lejontyget har legat ett bra tag på hyllan och jag har inte vågat sätta saxen i det förrens härom dagen. Att det skulle bli en tröja var givet men det tog lite tid att bestämma mig om ärmarna, huruvida de skulle vara i lejontyget de oxå eller i annat tyg. Nu snålade jag tillslut ihop och tog enfärgat gult för då har jag lejon kvar så det räcker till en tröja till i framtiden ;o) smart va!


Samma tröjmönster som till de andra raglantröjorna, Ottobre 4/2011. Muddbyxorna har jag ritat själv och snart, snart är jag nöjd med mönstret, behövs lite justeringar b la tycker jag midjan hamnar lite väl högt upp så det måste fixas till.


Alla tyger från Kameleont design.



fredag 12 augusti 2011

"Dagis"väskor och mössa


På måndag börjar Tuvis dagis, eller Förskola som det så fint heter men det struntar jag i ;o) för mig heter det dagis och sen får andra kalla det vad dom vill.
Efter att ha varit hemma med mig och Sigge i 1½ år så är det nu en superladdad tjej som räknar ner dagarna och längtar till måndag :o)

I morse kom hon över till vår säng, vet inte vad klockan var men tidigt var det, hade knappt blivit ljust. När hon såg att jag vaknade sken hon upp med hela ansiktet och sa - I dag är det fredag! sen lördag, söndag och sen måndag. Sen rullade hon över på sidan och somnade om som en stock ;o)



Självklart måste man ha en ny ryggsäck när man ska börja dagis, och ny mössa :o)
Mönster på ryggsäcken är samma som jag använde när jag sydde Tuvans Kaninväska.



Lila mössa i trolltyg från Kameleont.




söndag 7 augusti 2011

Mer siffror



Blev även ett par tights sydda i eftermiddag, lite väl mycket skrikrosa siffror för min smak men Tuvis är salig och det är väl huvudsaken ;o) Har en hel del kvar av detta tyg så damen lär få fler lysande plagg.


Tröja till Tuvisen ;o)



Även denna tröja med svart velour på baksida och en ärm, siffertyg från Kameleont. Mönster Ottobre st 110.


Den rosa ärmen är betydligt mer rosa än vad bilden visar även om den inte är riktigt lika skrikrosa som siffrorna ;)


Hemma hos symaskinerna igen ;o)

Två tröjor till Sigges höstgarderob har OL;en spottat ur sig sedan vi kom hem ;)

Båda sydda efter mönster från Ottobre 4/2011 med vissa små ändringar.

Det här härliga bondgårdstyget fick jag med i mitt vinstpaket från LiandLo, tillsammans med 5 små apor och bulldogtyget :o)



Igelkottströjan är sydd med bakstycke och ärmar i svart velour (S&S) och igelkottarna tror jag kommer från MT.


Tror nästan att Sixten nu har långärmade tröjor så han klarar sig, har ju blivit en hel del på sista tiden. Däremot är det som synes brist på byxor ;o) så det får bli nästa projekt. Ska försöka få till ett bra byxmönster, är inte helt nöjd med det jag har, sen får OL;en jobba så den glöder ;o)



onsdag 3 augusti 2011