tisdag 29 november 2011

En dag i köket



Tuvis tycker att köttbullesmeten är kall, kladdig och lite läskig till att börja med men sen kom rullningen igång i snabb fart. Sigge var lite väl nyfiken på den hackade löken och greppade en näve som åkte in i munnen!! ;o) efter det höll han tassarna i styr och nöjde sig med att titta på och ropa BLÄ varje gång en köttbulle blev klar :o)



Efter stekning av typ en miljon köttbullar ;o) drog vi igång med en lussedeg. Almida kom lagom hem från skolan och hjälpte till. Här fattade snabbt Sigge att smaken var betydligt bättre än den råa löken så det slank ner en och annan degbit :o)





Dagens bagarmästare




torsdag 24 november 2011

Hello Kitty vi gillar dig ;o)



Tuvisen ville ha lite nya kläder och har länge stått och pillrat i velourhögen där det legat en liten bit rosa och lila tyg. Det räckte precis till en klänning/tunika och ett par tights.


Mönster från Ottobre 6/2007 st 110, och så blev det en Hello Kitty applikation på magen ;o)


Lilla damen blev överförtjust i tunikan men hade vissa klagomål på byxorna. De var inte tillräckligt tighta! Hå hå ja jaa, ska se om det går att sy in dom så det blir riktiga tights istället för "vanliga byxor" för det kan man ju inte gå omkring i! ;o)


Tillökning väntas

Ja så är läget, flocken utökas ;o) I april väntas vårt 6:e underverk anlända, om det blir en lillebror eller lillasyster återstår att se :o)

Efter att ha mått eländigt de första 3 mån har nu illamåendet försvunnit och orken så sakteliga börjat återvända, och med det även sylusten!
Har blivit lite sytt till "Kung-fu Pandan" :O)


Omlottbody i paraplyflygarna från Lilofant. Här missade jag att man inte skulle lägga till sömsmån på bodymönstret så det blev nog troligen mer en st68 än en st62 som var meningen ;o) Haremsbyxor i svart velour från S&S.




Omlottbody i orange med bruna bi-tyget köpt hos Strömming som ärmar. Mönster på bodyn finns här.
Sparkbyxa i brändorange velour från S&S, tror att mönstret kommer från ottobre 6/2007.





Sparkdräkt sydd efter mönster i senaste Ottobre men jag valde att sätta knappar i en sida istället för dragkedjor. Tyvärr blev dräkten hur bred som helst, som ofta med Ottobres mönster :( men den får väl funka som ett hemmaplagg eller pyamas. St 50.




Ännu en heldress, denna gång har jag dock minskat ner mönstret ganska rejält på bredden. Ooga booga och svart velour som jag köpt av någon i "Tygsamlarna" på FB :o)



Myspysdress nr 3, i gröna trollvelouren från Kameleont och orange velour och mudd från S&S.



Sparkbyxor i velour, st 56, mönster från Ottobre (6/2007 tror jag) och en färgsprakande liten filt i 5 små aportyget från LiandLo med en baksida av multirandig velour från Kameleont.




Ja det var nog allt på bebissyttfronten för denna gång ;o)




måndag 14 november 2011

Fleeceoverall

När Tuvalie var liten skrutta, runt 1½ år sydde jag en fleeceoverall till henne, den här.

( Herregud vad lika hon och Sixten är!!)


Nu hittade jag en bit av det turkosa fleecetyget som precis räckte till en overall modell mini ;o)

Overallen är sydd efter mönster i Ottobre 6/2011 med vissa justeringar. Fodrad med den härliga apvelouren från Kameleont, förutom i ärmarna där det är turkos jersey