måndag 30 januari 2012

Elefanter och moln

Fuskomlottbody (ottobre 1/2012), muddbyxa och dregglis efter eget mönster i molntyg från Ohlssons tyger. Hade tänkt mig i st 56 men när jag jämför med köpebyxor verkar de mer vara åt st 62, vilket inte gör så mycket då bodyn är lååång för sin storlek.



Å så hängselbyxa i underbaraste glada elefanttyget från Znok. Tycker ränderna på omlottröjan blev rätt så coola ;o) tröjan klipps ut i ett endaste stycke, smidigt men med en himla massa kantning som tar tid, i alla fall för mig ;o) (ottobre 6/2007)






onsdag 25 januari 2012

Sixten 2 år!!

Dagen började tidigt med skönsång och paketöppning. Födelsedagsbarnet hade nog gärna sovit nån timme till eller tre ;o) Men skolbarnen ville såklart vara med å sjunga och överlämna paket innan de gav sig av till plugget.



När det värsta gruset försvunnit ur ögonen gick Sigge lös på presenterna och papper yrde i hela sovrummet.

Bilar i alla storlekar är aldrig fel!



Å med en alldeles egen "el-gitarr" glömmer man bort att vara trött och så var dagen i full gång.




En velourelefant fick se dagens ljus och flyttade genast in i Sigges famn :o)


Dagen avslutades med lite kalasfika och elefant-tårta ;o) Testade för första gången att ha dumlefluff i tårtan och det var riktigt mumsfillibabba vill jag lova! ;o) mmm det lär det garanterat bli i fler tårtor framöver.







Lyckades visst köpa hem mandelmassa istället för marsipan men det funkade att göra en elefant även av mandelmassa, och det smakade likadant, vad är skillnaden egentligen?

tisdag 24 januari 2012

Klöverset och en liten pyjamas

Var ju tvungen att testsy även omlottbodyn som fanns med i senaste Ottobre, här i st 56. Klövertyg från Ohlssons tyger.
Byxorna är även de från 1/2012 men jag har valt att korta ner linningen och sätta mudd istället för resår, och eftersom jag inte har någon värstingsymaskin med snygga dekorsömmar ;o) är de bara ihopsydda på vanligt vis.

Baksidan



Sen blev det även en liten pyjamas med fot i st 50. Enligt mönstret skulle man sy den med dubbelt tyg men eftersom jag ville ha den som sovplagg valde jag att bara sy i enkelt. Smalade även av mönstret något då den såg gigantiskt bred ut men jag kunde gott tagit bort lite mer av bredden för den är fortfarande ganska vid.



Nu börjar bebisgarderoben fyllas på rätt bra i de minsta storlekarna, men det är ju så himla kul att sy pyttekläder! ;o)


lördag 21 januari 2012

Lite syskonmatchning kanske!

Klart att småtrollen måste få kläder som matchar bebisens outfit ;o)


Kan man blanda mönstrade tyger hur som helst? Svar JA, jag kan ;o) Kanske att det blir lite clownvarning men strunt samma, färgglatt ska de va´!


Sigges tröja i st 98, från senaste Ottobre. Bakstycket i enfärgad turkos, ärmar i stjärntyg från Ohlssons tyger och framstycket i Sagolandstyget.



Å så en tunika till Tuvisen, st 110, mönster Ottobre 1/2012. Här fick Sagolandstyget sällskap av röda stjärnor från Ohlssons tyger.


onsdag 18 januari 2012

Startset i st 50



Lite mera bebiskläder, sydda i det underbara sagolandstyget från Michas stoffecke som Kameleont säljer, och röd velour.
Med både bodyn och byxorna har jag utgått från mönster i senaste Ottobre 1/2012, men gjort lite små ändringar här och där, b la förlängt byxbenen en aning och gjort sprundet i bodyn på ett enklare sätt än beskrivningen ;o)

Ska även sättas dit turkosa tryckknappar i bodyn när de dimper ner i brevlådan.



tisdag 17 januari 2012

Konstruktionsfel på lillebror!

Vi har använt samma sorts blöjor i samma storlek väldigt länge på Sixten. Blöjorna har alltid funkat super och hållt tätt men under senaste månaden har vi vaknat säkert 7-8 ggr på morgonen i en dyngsur säng och med en genomblöt, kall liten Sigge :0(

Antar att det kanske är dax att gå upp en storlek på blöjorna även om Sigge fortfarande håller sig inom viktgränsen i den storlek han har. Att ungen oftast pimplar i sig två flaskor välling innan läggdax kan ju såklart oxå bidra till läckan ;0)

Imorse var sängen för andra morgonen i rad alldeles dyngsur och lite tjurigt fräste jag i köket - Att nu MÅSTE vi köpa andra blöjor till Sigge, dom här skitblöjorna funkar ju inte!
Tuvalie tittar allvarligt på mig och säger lugnt med sin " vuxenröst"

- Men mamma, det är inte blöjorna det är fel på, det är fel på Sixtens jumpa (rumpa)! ;0)

Nu hoppas jag dock att så inte är fallet ;0) utan att det löser sig efter en inhandling av större blöjor, det återstår att se.

fredag 6 januari 2012

Mera pyttekläder

Sparkbyxa och omlottröja i st 50, mönster från Ottobre 6/2007, valde dock att sätta tryckknappar i tröjan istället för knytband.

Den randiga velouren köpte jag på tradera för några år sedan, stjärntyget kommer från Soff&Stil.


Tidigare har jag sytt dessa byxor i st 56 och jämför man så är dessa yttepyttiga! Är verkligen bebisar så små? ;o) Och tröjan är verkligen mini mini, ja ja får vi en bebis modell Tuvis (drygt 3kg och 46cm lång) så passar säkert kläderna men ploppar det ut en modell Sixten på över 4kg så får väl Björne lägga beslag på outfiten permanent ;o)



måndag 2 januari 2012

Babynest och amningskudde

Hittade bra beskrivningar på nätet om hur man syr ett babynest och amningskudde.

Mönster och beskrivning till babynestet hittade jag HÄR


Som fyllning använde jag ett IKEAtäcke då jag inte hade någon vadd hemma och som vanligt ville bli klar direkt ;o) Bädden var jättelätt att sy, det mest krångliga var nog att trä i bandet som går runt om då bandet lossnade från säkerhetsnålen ungefär en miljon gånger ;o) men med lite tejp höll sig bandet på plats tillslut.


Kanske att nestet blev lite i kortaste laget, kan tipsa om att förlänga måtten lite så att bebis inte växer ur det på en vecka, men å andra sidan kan man ju knyta upp bandet och låta nederdelen vara öppen.



Till amningskudden hittade jag mått HÄR

Jag körde på den största storleken men smalade av "benen" något (snålade med tyg ;o) ) Slaktade 2½ IKEAkuddar ( måste komma ihåg att besöka täcke-kudd-avdelningen nästa gång jag är på Ikea för nu börjar husvagnsutrustningen tryta, ooops! ) och använde som stoppning.

Båda dessa alster är lätta att sy och blev klara på en kväll, rekommenderar verkligen alla bebisväntare att damma av symaskinen och rota fram några meter bomullstyg och sätta igång att skapa :o)