onsdag 29 oktober 2008

Varm å gosig overall


Förra hösten köpte mamma en fleeceoverall till mig från lindex, den bruna med moln på. Den använde jag flitigt hela hösten, vintern och fram på vårkanten. Perfekt när man skulle åka bil och inte tänkte rulla sig i nån lerpöl eller slänga sig i en snöhög ( å det hade jag ju förståss inte en tanke på!).

Men i år har mamma inte hittat någon gosig fleece till mig, tydligen får man inte vara högre än 80 cm över havet om man ska få mysa in i en mjuk overall.
Så därför satte mamma igår igång med att sy en overall till mig, mönstret är samma som till min inomhusplysch men med lite justerade mått.
Turkos microfleece (heter det så??) och fodrad med rosa/vit prickigt bomullstyg. En liten elefantapplikation ( Mairo) på ena bröstet. Istället för dragkedja blev det fyra stora bruna knappar.

Det passade bra med min bruna plyschmössa till...

...eller så kör man med bara huvan.
Storasyster blev lite avis på min mjuka overall så nu har hon beställt en turkos mössa, och rosa microfleece har inhandlats till en jacka.5 kommentarer:

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Jättemysig...har sytt flera overaller till mina 4 små under åren. Alltid lika spännande . /Karolina

TuvaLiten sa...

Ja det var riktigt roligt, varför har jag inte testat det förrut? Tror inte 7, 9, och 12-åringen uppskattar varsin teddyoverall ;-) men de skulle nog hålla sig varma!

Unknown sa...

Jättefin verkligen! :)

/Little_Sister

TuvaLiten sa...

Tackelitack!!

Madelene sa...

Men gud vilken fin overall!!! Var har du hittat mönster till den? Jag skulle nämligen behöva sy något liknande till min minsting! Hans overall börjar bli lite nätt och varm.