fredag 6 mars 2009

Finklänning

I sin ungdom köpte mamman en mörkblå, hellång klänning i nåt glansigt plyschtygaktigt material. Idag, några hundra år senare, plockades den ut från sin plats längst in i garderoben och utan att blinka satte mamman saxen i sin festblåsa:) Eftersom mamman och Tuvis ska på begravning nästa vecka kände mamman att det vore passande med en lite stilrenare klänning till Tuvan, som omväxling till alla färgglada flodisplagg som numera fyller T:s garderob. Så därför fick nu mammans gamla klänning hälsa på saxen och tillsammans med lite vitt bomullstyg med jordgubbar (traderafynd), återfödas som finklänning åt Tuvalie.


Mamman utgick från ett gammalt Burdamönster, men som vanligt gjordes lite utsvävningar från originalmönstret, (denna gång berodde det nog mest på att mamman helt enkelt inte kunde tyda mönstret till punkt och pricka, men det behöver vi väl inte säga högt...)


Knytbanden i sidorna ska kortas ner lite för nu blev de alldeles för långa, någon (inga namn) tyckte att det var jättekul att slita i banden, så eventuellt kommer rosetterna att sys fast och banden klippas ända uppe vid knuten för att förhindra små fingrar att slita och dra :)

7 kommentarer:

Ulrica sa...

Vad du är händig och vilken fantasi :) Allt som jag inte använder kastar jag(om det nu inte hamnar på vår vind ;)medan du syr fina klänningar. Tråkigt att det var till en begravning :(
Usch, nu har jag världens största disk som bara väntar på just mig ;)

TuvaLiten sa...

Roligare fredagskväll kan man ju ha än att diska. Men du hinner lagom bli färdig till utröstningen på Lets Dance;-)
Tyvärr har det varit många begravningar de senaste åren, detta blir 3:e på 20 mån:(

Anonym sa...

Vad jättefin den blev!!
Det där blir underbart fint!
Du svävar ut från mönstren och jag svävar alltid ut från recepten - KAN inte laga strikt efter ett recept! Gu så trist!! :-)
Ha en bra helg!

Ulrica sa...

Tack :)
Grrr, tror du inte att jag blev medlem på tradera och så kom det en och bjöd över i sista sekunden?
Livet ÄR grymt! Fast nu kan jag ju shoppa där också och DET är iaf bra :)

Ulrica sa...

Du är en god människa :)
Gärna, men det är ingen bråttska,det är en lite tunnare vårmössa, va? Sy när du har tid :)

TuvaLiten sa...

Jupp, den är lite tunnare, enkelt tyg, inte fodrad. Ja tänk, nu kan du bli traderaberoende oxå, livsfarligt:) Nu var det ett tag sen, men innan Tuvis var född fyndade jag MASSOR av kläder på tradera. Men det är ju helt klart bättre för plånboken att sälja ;-)

Ulrica sa...

Det kan jag tro :) Jag blev lite stressad, hade kollat hela veckan, inget bud och så plötsligt var det ett där och 30 min. kvar. Så jag blev medlem i sista minuten och fattade inte hälften så jag fick ringa svägerskan som har koll på saker och ting och höra lite om vad jag gett mig in på ;) Ska forska vidare imorgon :)