söndag 22 mars 2009

Ett nattdjur i vår familj




Jahapp, vet inte om man ska skratta eller gråta. Skrev ju igårkväll att Tuvan hoppat över middagsluren igår och därför somnade tidigare än vanligt på kvällen, dvs runt kl 20 i stället för det vanliga 22-23. Att hon inte skulle sova sött i sin säng hela natten hade vi nog redan listat ut, men inte var vi beredda på att lilltrollet skulle vakna efter ca 3½ timma och tycka att hon sovit färdigt sin "sena middagslur" :o( Framåt 23.30 hördes små fötter tassandes över sovrumsgolvet, och sen kröp de varma små fossingarna ner under mammans täcke, helt i vanlig ordning. Men de där små fötterna slutade sen aldrig att sparkas, och efter en stund skulle monsterungen klättra ner från sängen. Huset var kolmörkt, men det hindrade inte nattvandraren från att försiktigt smyga iväg genom sovrummet, köket, hallen och slutligen in i syrummet där hon hittade Voffi. Tyvärr stod det ett litet bord i hennes väg, och i mörkret kunde hon inte komma på hur sjutton hon skulle ta sig ut från rummet igen, så där stod det lilla yrvädret 00.28 och ropade på mamman som fick komma till undsättning.
.
Tillbaka till dubbelsängen för mera spark och bök, nu tillsammans med lurviga Voffi som envisades med att lägga ena örat över mammans mun och näsa hela tiden, nysvarning;o) De där små varma söta fötterna hade nu förvandlats till kalla isklumpar efter husvandringen, och det verkade som om Tuvans tånaglar växt över en sekund, för det kändes som knivblad när hon borrade in sina sylvassa klor...menar tår, i mammans mage och lår.
.
Runt ett-tiden fick lilla damen för sig att hon var akut törstig, pappan låtsades som om han inte fattade vad hon ville ha och Tåklösartjejen blev totalt vansinnig. Nu var både mamman o pappan vakna ordentligt så medans Tuvan fick sin dricka passade pappan på att mumsa lite nattostbågar och mamman som blivit hungrig snokade reda på en kexchoklad som snabbt slank ner i en trött mammamage. Efter vad som kändes som en evighet, slutade så tillslut de där vassa monsterfötterna att sparka och skära på mamman och i stället hördes djupa snarkningar från vår lilla nattuggla. Klockan hade passerat 02 och alla hann få lite sömn innan solen gick upp och trollet slog upp sina gluggar igen.
.
Idag åker nagelklipparen fram, och mamman ska ta mig tusan få Tuvis att sova middag på dagen till varje pris, hellre en pigg unge fram till 23 som sen sover hela natten, än ett monster som somnar sött kl 20 men sen håller igång halva natten. Risken finns att både mamman och pappan oxå tar sig en middagslur framåt dagen, det är inte utan att det ligger lite grus i ögonen idag.

5 kommentarer:

Madelene sa...

He he! Rolig läsning! :0)

Anonym sa...

Oj, det verkar ha varit full fart i natt :) jag vågar knappt skriva det men just nu har vi kommit in i jättebra tider :) Lisen går upp ca 7:20 och lägger sig 19:30, ingen middagslur. Helt perfekt, lååånga sköna kvällar som man kan ägna åt böcker, bloggar och andra viktiga saker :)

jonnakaos sa...

Har kollat runt i din blogg lite och gillar den verkligen. Kommer återkomma hit.
Riktigt härliga plagg du syr :)

Anonym sa...

Ja hu ja man har nästan glömt hur det var med natt eller väldigt väldigt morgonpigga barn. 15 åringen är en sömntuta som glatt sover hur länge som helst, 11 åringen sover också glatt till 12 på helgerna.
Inga varesig varma el kalla fötter i vår säng mera heller - annat än makens då ;-)
Uj vad tiden går fort och allt förändras!

Anonym sa...

Hihi, ja, Anton han är en riktig glädjespridare :)
Jag är lite nyfiken på en sak...så jag skickar ett mail till dig.