tisdag 10 mars 2009

2:a projektet i marsutmaningen

Under symaskinsbordet står tre kassar med tygstuvar och gamla kläder som mamman tänkt att man kanske kan sy något av, nån gång i framtiden ;-) I en av kassarna låg denna gamla mörkgröna ylle?? kjol, som nu fick förvandlas till en kappa åt Tuvis.


Mamman utgick från samma Burdamönster som till "finklänningen" men med lite omändringar. Istället för knytband i sidorna blev det knappar i stället, och för att kappan inte skulle se för tråkig ut syddes en tygblomma (tror blomman kommer från en trasdockas klänning) fast på framsidan, lite färg vill man ju ha :)När vi gick ut i morse för att fota, upptäckte vi att gräsmattan var full av snödroppar! VÅR??

4 kommentarer:

Beas barnslikheter sa...

Vad roligt att du vill vara med i utmaningen! Du är ju verkligen kvalificerad måste jag säga. Så fina saker du gör av tyg du redan har hemma. Jag blev så förtjust i kappan...så otroligt fin!

Med spänning läste jag också om de mystiska små ljuden under huset. Vad KAN DET VARA!?

TuvaLiten sa...

Tack!! Ja vi var ju ganska säkra på att det var fågelungar. Men så i förrgår hörde vi "mammadjuret" svara sina ungar, och det var då rakt inte någon fågel! Ett dovt, mörkt läte och så hörde vi att det "nosade" och snörflade. Nu verkar djuren dessutom ha flyttat på sig, är inte säker på att de bor kvar, men i morse var gräsmattan uppgrävd här utanför, stora gropar!! Blir bara mer o mer förvillad ;-)

6-barns mamma sa...

Vad fin kappan blev, tyckte om fin klänningen också.

Låter mysko med dom som bor under huset, är glad att dom inte bor under mitt hus. Fast i mitt hus har vi hittat stora husspindlar, dom är inte roliga dom heller... .

Anonym sa...

Vad fint! Gu´vad duktig du är på att sy!!
Snödroppar? Ja de kikade fram här igår, men inte idag längre, idag är de övertäckta av snö :-(