onsdag 18 februari 2009

Mera flodhästar!!Så har en limegrön flodiströja fått se dagens ljus tillsammans med ett par limegröna velourbyxor med turkosa kantband. Tröjan är sydd efter eget mönster och modellen på byxorna utgår från mammans gamla brallor från 70-talet, i original ska det vara hängslen med knapp men denna gång fick det bli knytband vid axeln, inspirerad från http://kokalal.blogspot.com/ som syr jättefina retrobrallor.Hur var det då att sy dessa kläder? Jo, typ allt som kan gå fel gjorde det!
Tröjan: När ärmarna klipptes ut från tyget lyckades mamman vända tyget fel, så stretchen blev på längden i stället. Nu gjorde det inte så mycket utan funkade ändån, men lite retfullt. Sen hade mamman tänkt att det skulle sitta en turkos "mudd" i halsen, först sydde hon dit den bakochfram, så skarven hamnade mitt fram, letade som en galning efter sprättarkniven som tydligen fått egna ben! Bort med "mudden" och så sy fast igen, åt rätt håll denna gång. Men när jag provade tröjan i morse så såg det jätteknas ut med halsmudd, så fram med sprätten igen:( Utan "mudd" blev halslinningen alldeles för urringad, fram med resårband, givetvis var kanalen hur smal som helst, så det tog väl halva förmiddagen att pillra igenom en snutt resår:(
Byxorna: Blev till en början alldeles för långa från axel ner till grenen, bredden fick oxå justeras några gånger innan mamman var nöjd. Banden som ska knytas vid axlarna blev först jättemysko, så där åkte sprättaren fram igen. Blev ändå inte helt bra men till nästa gång tror sig mamman har hittat lösningen.

Sen underlättade det inte heller att lilla jag höll mig vaken lika länge som mamman igår, och gärna hjälpte till vid symaskinen. Jag vet nu att man kan pillra in 7 st knappar i undertrådsfacket, bra att veta;-) Jag vet oxå att mamma skriker högt när jag ställer mig på "gaspedalen" (hon får väl lära sig sy snabbare), och så vet jag nu att vårt gamla trägolv med springor stora som diken, sväljer många knappnålar;)Men tillslut blev resultatet helt okej, nästa projekt blir nog ett par turkosa brallor, om jag nu tänker lägga mig i hyfsad tid i kväll, ska fundera på det ett tag:)
Nu ska jag åka hem till mormor o morfar och busa lite, medans mamma och syskonen åker till bowlinghallen (så fick man inte följa med den här gången heller, grrrr).


3 kommentarer:

Anonym sa...

Söta flodisar!!
Golvspringor stora som diken har vi också!
Jag vill också kunna sy som din mamma - varför fick jag inte ärva min mormors sy-gen?

Ulrica sa...

Jättefina kläder, byxorna var ju bara för fina :) Jag tycker att det låter som en helt perfekt arbetsfördelning, mamma syr och Tuvis sköter gasen :)

6-barns mamma sa...

Vilka jättefina kläder, gillade både både tröjan och byxan såååå fina! Låter även som mamma hade en fin hjälp av Tuvis!