söndag 15 februari 2009

Tapetsering klar!!!!

För en herrans massa år sedan fick pappa ett infall, han ville ha en bar. Av lite överbliven takpanel, lite gammalt trägolv och några reglar snickrade han ihop ett stort och framförallt TUNGT schabrak, som sen placerades i ena hörnet av TV-rummet tillsammans med en tjusig piltavla med dörrar, byns första, och enda, PUB var på plats!

Att det sedan aldrig serverades en endaste liten öl kan berott på mina syskons ankomst, tre barn inom loppet av 4½ år ger inte mycket utrymme för sena barrundor med pilkasttävlingar ;-) Nej, pappas träkoloss stod bara och samlade damm i sin hörna och användes bara som koja/riddarborg.

Några år senare förvandlades baren till sänggavel åt storebror A. På insidan fanns en hylla och belysning som nu fungerade som sänglampa och nattduksbord. Inte visste pappa att han gjort en sängmöbel men nu kom schabraket till användning i alla fall.

Nu när vårt kök fick sig en ”makeover” funderade mamma länge på vad hon skulle hitta på i det ena hörnet där det nu bara stod ett litet lågt bord med kattmatsskålar. Vår lilla vovve kan inte låta bli kattens mat så då måste den stå en bit upp, ja och så kan kanske jag vara en bidragande orsak också, innan jag blev tvåbening ålade/kröp jag gärna fram för att testa kvaliteten på dem där knapriga gobitarna. Men nu sen jag lärt mig knalla runt når jag ändån upp, HA HAAA!
Mamma kom då på den smarta iden att man kanske kunde ha användning för den gamla baren/koja/sänggavel-eländet, (brorsan ville ändå ha lite nya möbler i sitt rum) nog skulle den passa in i köket. Sagt och gjort, pappa och mamma lyckades på något sätt förflytta träklumpen från övervåningen och ner till köket, några avskavda dörrposter och muskelbristningar får man räkna med när man möblerar om

Väl på plats blev mamman genast lite osäker på om detta var så smart. Den var ju rätt STOR, kanske hennes ide inte varit så genomtänkt. Pappa gjorde dock klart för henne att oavsett om möbeln inte skulle vara i köket, så tänkte han INTE bära upp den igen. Möjligtvis att han kunde tänka sig att släpa ut fanstyget till ladugården, men inte NU denna dag. Mamman som var i full färd med att googla om tennisarmbåge, muskelskador och skelettsprickor (ja hon överdriver en aning) höll med om att schabraket kunde stå kvar en dag eller två.

Redan nästa dag när pappa tog med brorsorna till Ju-jutsuträning, fick mamma en uppenbarelse, kanske det i alla fall skulle kunna bli snyggt med en bar/bänk i hörnet. Vips så var färgburken öppen och penslarna framme, och en timma senare…



Nja, det kanske tog lite mer än en timma, några dagar kanske ligger närmre sanningen, men ni har väl sett Bygglov, Designe Simon & Thomas, Extreme home makeover mm mm, tjolahopp å så är det klart! Varför funkar det inte så i verkligheten??




Frågan är vad baren/kojan/sänggaveln/köksmöblen kommer användas till nu, kanske en perfekt plats för att göra läxor vid. Den slapp i alla fall hamna ute i ladugården! ;-)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ja det är hemskt när alla krämporna sätter in :) Själv lider jag nog av nackspärr känns det som. Det blev JÄTTEFINT!!! Nu går du väl som på moln varje gång du kommer in i köket?

TuvaLiten sa...

Ja idag har hela familjen flängt runt med sprayflaskor och trasa så nu är köket skinande rent också, nu gäller det bara att hålla det i fint skick, nån timme eller så;-) Går det bra med er tapetsering?

Anonym sa...

Alla de gamla tapeterna var nerrivna kl 4 idag(tack gode gud!) o Kent har färdat valvet så imorgon börjar vi väl spackla så smått o sen ska vi måla taket o när väggarna är släta så blir det tapetsering o så ska vi av o titta ut nytt golv imorgon också så typ nästa helg hoppas vi vara klara till :) Ska bli så roligt när det är klart, just nu ser det rätt sunkigt ut :)Skönt för er att vara färdiga, har du mer rum på gång eller är allt klart?

TuvaLiten sa...

Jag har planer på att måla om hallen och trappan upp, nu är det blåa väggar i hallen och nån guldassig färg i trappen, heja sverige typ;-)Så det blir nog lite färg så småningom, men nu ska jag börja jobba redan om drygt en vecka (hjälp!) så då blir det kanske inte så mycket gjort.
Skönt att ni fått ner alla tapeter nu, verkar ha varit ett slitsamt jobb:( Ser med spänning fram emot det färdiga resultatet:)

Anonym sa...

Ojdå, är det mammaledigheten som är slut? Vad jobbar du med? Spännande med din hall,funderar du på vitt eller? Jag sitter här och kollar ellos, jotex o ikea, måste ju handla lite nytt nu till rummet :)Problemet är,som vanligt ;)att jag har så svårt att bestämma mig.

Anonym sa...

Blev ju riktigt tjuuuusigt det där:)
Jag mindes genast mamma och pappas gamla bardisk, de hade fest med alla sina vänner några gånger per år, och pappa flög mkt i arbetet så det fanns ju massor av olika roliga spritflaskor:) Jag stod där bakom disken med en drinkbok i högsta hugg och blandade goda(?) drinkar till alla gäster och tänkte att preciiiis så här skulle jag ha de när jag blev vuxen och hade fest:)
Va? Hur det blev? Haha, vi har aldrig fest, jag dricker typ aldrig drinkar och vårt spritutbud stannar vid whiskey som maken gillar...;)
Nu har ni ju bardisken i köket då kan ni ju ta en drink före maten, och en efter och en sängfösare;)
Eller blanda vatten och is, man mår bäst så dagen efter:)

TuvaLiten sa...

Ulrica: Ja det är mammaledigheten som är slut:( Tillbaka till verkligheten igen! Jobbar i en ICA-butik.
Hallen blir nog vit eller gråaktig, ljus i alla fall. Visst är det svårt att bestämma sig, men det största problemet tycker jag brukar vara att allt man vill ha blir så dyyyyrt:(

Carola m 7: Fest, vad är det?? Menar du barnkalas? haha ;) Misstänker att det enda som kommer serveras i vår bar är milkshake och oboy:) Fast det är klart, det är ju faktiskt nyår en gång om året, då kanske...

Anonym sa...

Uppfinningsrikedom är bra!
Den kommer säkert tillanvändning, fint ju!!!

Anonym sa...

du får öppna en affär ;-)...du har ju redan själva "disken" klar !

Fint det blev