lördag 7 februari 2009

Lördagsjobb och objudna gäster

Fördelen med att läsa andras bloggar är att man ofta får idéer och inspiration till att fixa och dona hemma. Nu var ju tanken att hallen skulle få lite ny färg på väggarna men plötsligt blev det "snygga-till-köket-tankar" som hamnade på listan över villgörasaker. Så idag drog vi iväg till grannstaden för att inhandla diverse material som behövdes för att ge köket ett litet lyft. Nog för att jag gillar att gå i affärer men ibland blir man trött i benen, då får man ta en paus när tillfälle ges...

Vi behövde färg och tapeter, och hittade tillslut en tjusig tapet på Bauhaus, där de även hade denna smarta kundvagn. Mamma tyckte den var lite knepig att manövrera i gångarna men jag satt skönt i allafall... (mobilkamera är ingen hit)

Den här tapeten blev det...

...å så lite ljus ljusgrå färg till paneldelen, som vi satte igång att måla så fort vi kom hem. Nu är allt målat en gång och imorgon blir det slipning av tapetdelen innan vi målar panelen en gång till. Jag hjälpte givetvis till med målningen, ett tag, men när jag snabbt doppade min pensel i färgspannet och tänkte ge mig på köksluckorna, då tyckte pappa att jag hjälpt till färdigt. Så sen tittade jag mest på, kollade om färgen torkade snabbt eller inte ;-)


För att komma åt att måla ordentligt plockade pappa bort sockeln under köksskåpet, och där fick vi oss en otrevlig överraskning, något (ännu oidentifierat) djur hade roat sig med att släpa upp en massa gammalt golvspånsisolering och hade liksom byggt ett bo under vår diskmaskin!! Inte så nice tyckte mamma, men det förklarade ju varför hunden betett sig helmysko sista tiden, sprungit runt och nosat i golvet och skällt som en galning om nätterna när hon rusat ut i köket helt hysterisk. Frågan är nu vad det är för objudna inneboenden vi fått, tror inte att det kan vara de vanliga små mössen som ställt till med detta, måste vara något större...HUA!! Och inte har mamma o pappa hört något gnagande heller, som de brukar göra om mössen kommit in i köket. Någon som har en gissning om vem som bor under vårt golv?


Nu ska jag ta ett bad med mamma (hon gillade visst inte de gråvita slingorna i håret som jag fixade åt henne) och sen blir det till att skaka loss framför TV:n, Melodifestivalen får man ju inte missa, sova det är överskattat:)

4 kommentarer:

Ulrica sa...

Vad fint det verkar bli, vill gärna se mer bilder under arbetets gång! Har med mycket träpanel överallt och nu är det ju inte modernt längre utan det är ju mer åt det vita hållet. Jäklar också, jag hade precis bestämt mig för dom röda tapeterna och nu såg jag ditt och det var ju med så snyggt så nu börjar jag vela igen.Vilka hemska, hemska problem man har ;)

TuvaLiten sa...

Hehe, ja inte är det lätt att bestämma sig inte. Vi var så trötta på träpanelen nu så det kändes helt rätt att slabba på lite ljus färg, men nu kom vi på att egentligen skulle vi ju målat taket vitt/grått oxå, så...kanske det blir takmålning oxå, är träpanel där nu. Å golvet...hm..vore snyggt med nytt golv...fasen vad jobb det verkar bli;-) å det är ju helt klart ditt fel:)

Ulrica sa...

Usch, tak som är så jobbigt, nackspärr och armvärk :( Det hoppade vi över sist, panelen fick vara träfärgad. Däremot i matrummet som vi ska göra vid nu har mannen kommit fram till att det är läge att byta golv också(minns du jättepusslet?) och snäll som jag är så ska jag nog låta honom göra det :)

Ulrica sa...

Nu är dom nya tapetrena utlagda på bloggen! Det blev ingen av de andra 2, precis som du skrev var det skillnad på hemsida och på riktigt. Jag är jättenöjd ) Det där vg, börja faktiskt tycka att det är lite pinsamt :) Jag läser bara några ämnen för att få igång hjärnan, det var väldigt många år sen skolan, det är liksom ingen direkt utbildning. På måndag är det matteprov, det lär bli ig är jag rädd.