torsdag 15 juli 2010

Djurparksbesök



I dag övergav vi stränderna och tog en tur till djurparken istället. Vi hade inte tänkt att göra nåt besök där i år, känns inte som om det är värt pengarna riktigt, men både gubben och jag var lite less på sol och bad så i morse bestämde vi oss för att åka dit i alla fall. Gissa om ungarna var lättväckta när de förstod att det var nåt kul på gång ;O)



Efter att vi hälsat på apor, krokodiler, ormar och fåglar i alla de färger och storlekar traskade vi vidare till nöjesparken där vi fick vårt karusellbehov mättat ;O) Blev positivt överraskad av att det fanns så pass många karuseller som Tuvis kunde åka, trots att hon ju faktiskt gick in gratis eftersom hon inte är över en meter än. Men å andra sidan känns säkerheten inte sådär tipp topp, i praktiken skulle hon fått åka alla karuseller, med vuxet sällskap som rekommendation, men vem släpper iväg sin treåring i bergochdalbanan liksom?! Där måste jag ge Skara sommarland pluspoäng, som var stenhårda med längdgränser och tydligt skyltade vilken längd som krävdes på barnet vid varje åkattraktion.



När magarna fått nog av snurr fortsatte vi till badlandet där vattentokarna Tuvis och Almida fick göra slut på sina sista krafter :O)



Som avslutning på dagen tittade vi på cirkus, eller jag skulle inte kalla det cirkus, snarare trams med clowner och förbannat hög musik! Tuvis blev fullkomligt vettskrämd när clownen lurade upp familjens överhuvud på scenen, och vi andra tyckte mest det hela var pinsamt ;O) Ingen höjdarföreställning precis men kanske det var vi som hade dålig humor, vad vet jag?



Sigge var i alla fall cirkusens snyggaste clown!
Trötta och något döva (hur smart är det att blåsa en jädra saxofon rätt i örat mot en bebis och en redan gråtande 3-åring liksom) tog vi oss tillbaka till campingen där grillen tändes omedelbums. Grillmästaren glömde givetvis sin obligatoriska kanna med vatten bredvid grillen, så när gräset under började pyra tyckte han att det var en god ide att stampa på gräset, vilket ju faktiskt var en bra tanke...men kanske inte barfota! ;O) kylspray är bra till mycket...

4 kommentarer:

Anonym sa...

hehe låter som ni har full fart! :-)
Snart landar även vi på Öland!
Ser ni några förvirrade typer i en Rulla-Bärra så är det vi!

TuvaLiten sa...

Ska hålla koll på bron om jag ser nån Rulla-Bärra skumpa över ;O)

Anonym sa...

Halloj!'
NU är vi här!!
Igår bodde vi vid brofästet faktiskt!! Var ni där??
Idag, söndag 18/7 bor vi på Bödahamns campiung.

TuvaLiten sa...

JAAAA, vi var ju där!!