lördag 12 september 2009

Ser lite ljusare ut nu

Äntligen börjar snornäsan lugna ner sig, och livet känns lite lättare igen. OK, tröttheten lär väl sitta i ett tag till ( typ tills bebis är ute och blivit stor nog att ta körkort;O) ) men idag har jag faktiskt kunnat jobba en hel dag och är fortfarande inte medvetslös :O)
.
Arbetsdagen bjöd dessutom på en liten extra överraskning. Sålde en trisslott till en man som skrapade fram 10 000!! Som tack fick jag en tjusig blomma med mig hem, gulligt:O) Känns alltid kul när man säljer lotter som ger lite mer i vinst, eller drar ut en Harry Boy som ger kunden klirr i kassan. Men visst, ska väl erkänna att tanken "varför köpte inte JAG just den lotten" gnager lite i bakhuvudet, men men...det är härligt att se andras glädje och nån gång kanske det blir min tur.
En liten rapport om läget med mamma/mormor;
.
I veckan ska mamma/mormor in till specialister som ska utvärdera hennes framsteg och se om de kan hjälpa henne ytterligare med rätt träning. Hon kan nu äta nästan all vanlig mat men har fortfarande kvar sonden eftersom hon inte orkar äta några mängder än.
En ny rullstol har införskaffats som är lättare att köra så att hon själv kan förflytta sig dit hon vill. Talet har det oxå gått framåt med men det är inte så många ord hon säger så det är fortfarande svårt att veta hur pass "med" hon är. Men det känns som om hon känner igen oss och att hon förstår när man berättar om saker som hänt.
.
En utredning har oxå påbörjats angående personlig assistent, tanken är att mamma/mormor ska kunna flytta till egen lägenhet med dygnet-runt-assistans, vilket känns som ett helt klart bättre alternativ än att sitta på ett äldreboende där kanske bara de nödvändiga behoven blir tillgodo sedda. Med assistent kan mamma/mormor få möjlighet till ett någorlunda "normalt" liv, få möjlighet att följa med och handla, besöka oss här hemma, göra nån liten utflykt, helt enkelt lite extra guldkant på tillvaron. Så vi håller alla tummar och tår att allt går som vi vill och att lilla mormor fortsätter att göra framsteg.

3 kommentarer:

Krumitott sa...

Vad bra att din mamma fortsätter göra framsteg! Jag tror att det blir jättebra med assistent, mycket bättre än äldreboende. Just nu filar jag lite på mina PIF:ar, som jag hade tänkt börja med inom en snar framtid! Jag skulle vilja att du mailar mig din adress, så jag vet vart paketet ska skickas. Lägg gärna med en lista på favoritfärger och mönster, samt klädstorlek på barnen.

Trevlig söndag, kram!

6-barns mamma sa...

Vad roligt att få höra vilka framsteg din mamma gjort, och att hon kanske ska få flytta! Ska hålla mina tummar för henne!

Snällt att du fick en blomma, men jag förstår att pengarna hade varit roligare att få!
Maken vann faktiskt 10000 kr på triss en gång för några år sedan när vi bodde i falun, dom pengarna renoverade vi matrummet för blev jättefint! Dock så bor vi ju inte där längre... utan i ett gammalt hus i småland som måste renoveras även det, och jag hoppas på att kök och matrummmet är färdigrenoverat tills busen i min mage kommer i mitten av november.

Ulrica sa...

Det låter ju bra att det går framåt med din mamma :) Och det var en jättefin blomma verkligen :) så vad gjorde det att du missade 10 000 ;) haha skojar bara ;)