tisdag 15 december 2009

En liten Nissa


Sådär, då var lussefirandet avklarat för den här gången. I söndags åkte hela familjen en sväng till mormor med en fikakorg innehållandes kaffe, saft, lussebullar och så pepparkakor. Det blev en mysig stund och mormor skrattade glatt åt vår lilla Tomte-Nissa som spexade runt :O)
.
Igår var det så dax för luciatåg på dagis. Tuvis hade pratat hela dagen om att vi skulle åka till dagis, -Mamma, Pappa, Utte (Jonathan), Äbbe (Albin), Dia (Almida), ALLA åka dadis!!
När vi så kom fram blev vår Nissa väldigt blyg, HJÄLP vad mycket folk! Med storasysters hjälp gick Tuvis tillslut med på att följa med fröknarna och ställa upp sig i ledet. Men när det vackra luciatåget började skrida in till alla föräldrar hördes en upprörd Tuvan som överröstade all skönsång ;O) Fullständigt hysterisk stod mammas lilla tomte och klamrade sig fast vid storasyster, det var bara för tjockmamman att resa sig upp från soffan och rädda sin lilla ängel från denna traumatiska upplevelse ;O) När Tuvis fick sitta i mammas knä blev hon lugn och alla kunde höra övriga barns fina stämmor.
.
Sen var det fikadax och efter en pepparkaka i magen glömde Nissan bort att det var mycket folk och började ha cirkusuppvisning i ribbstolarna;O)
I bilen hem gick det dessutom jättebra att sjunga alla lussesånger, man väljer ju sin publik liksom.

Inga kommentarer: