lördag 23 april 2011

Påskharen hittade hit!!





I väntan på att storebrorsorna skulle vakna passade Tuvis på att måla några ägg innan frukost, men helst av allt ville hon bara rusa ut för att leta efter spår från påskharen. Men eftersom den där påskharen kan vara lite lurig och gömma ägg på svåra ställen fick brorsorna se sin sovmorgon försvinna och istället masa sig ut på äggletarjakt ;o) Almida som sov hos en kompis fick leta ägg lite senare.


.


Redan när vi öppnade dörren till glasverandan kunde vi se att haren varit framme, å en lapp med en ledtråd hade han lämnat. Letandet var igång!







Lappen ledde till en annan lapp som ledde till en annan lapp som....


...här tog det dock stopp ett tag då påskharen inte riktigt är bäst på att rita, enligt barnen då. Men HALLÅÅÅ, det ser väl alla att det här är en åkgräsklippare?!? ;O)





Här var i alla fall alla överens om att det måste vara i Abbes och Mias koja som nästa ledtråd var placerad.






Till slut hade alla lappar lett oss in i huset igen och påskharens gömma var avslöjad! :O)



Sigge i solhatt nr 2 (bruna nattågen)




GLAD PÅSK !!

















3 kommentarer:

Lisa sa...

Tack för tipset om tröjan! Jag testade att bara dra i kantremsan när jag sydde tröja nr 2, och det blev mycket bättre. Däremot töjs alltid tyget ut precis vid sömmen när jag syr i elastiskt tyg. Har du något tips för det?

TuvaLiten sa...

Har "svarat" dig på din blogg;O)

Lisa sa...

Tack! Jag brukar också sy med liten zickzack, men har inte testat att ändra trådspänning och sånt. Ska pröva det nästa gång, och gå med i Facebookgruppen! Tack för tipset!