söndag 14 december 2008

Julgodis

I helgen har mamma och jag gjort lite julgodis, första fudgeförsöket gick inte så bra. Mamma trodde att hon kunde koka kolan samtidigt som hon lagade tacos och passade mig. Plötsligt började det lukta konstigt från spisen och ja...så var det med den chokladfudgen :-(

Hmm, undra vad man ska ha den här formen till...är det en spegel... )


...aha, det är en form för sötsaker!

På andra försöket gick det bättre, mamma passade grytan hela tiden och jag lekte med storasyster, så nu står två burkar mumsig mintchokladfudge i kylskåpet och bara väntar på att bli uppäten :-)

Om någon är sugen så kommer receptet här:
Maraboufudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g Marabou choklad
smörpapper
1. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills temp är 120grader. Rör i smör och honung. Koka ytterligare 2 minuter.
2. Finhacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den smält.
3. Klä en halv långpanna med smörpapper. Häll ut smeten i den och låt svalna. Skär i bitar när den svalnat.(Du kan använda antingen mörk eller ljus sirap resp. choklad. allt efter tycke och smak)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, där passade hon bra! Heter hon Tuvalie på riktigt? Det är ett jättesött namn! Är hon runt 18 mån.? Alicia är 21 mån. Nu skulle man stoppat tiden lite för i den här åldern är dom så vansinnigt goa, vilket man säga om alla åldrar tror jag ;)

TuvaLiten sa...

Jupp, Tuvalie heter hon, blir 18 mån nu den 29dec. Visst är det en underbar ålder! Det händer så mycket nu, hon har blivit en egen liten person ;)