lördag 4 juli 2009

En härlig lördag

Mamman och de fyra syskonen B tog en tur till Kosta Outlet, det var ju gratis inträde på Andys lekland i helgen och det får man ju inte missa ;O) Det var första gången barnen besökte leklandet och jag vill lova att det var uppskattat! Stora barnen lekte i timmar, och när mamman sträckt ryggen efter sin jakt på en sjövild Tuvis bland trånga gångar (är inte bygda för vuxna kan jag lova) höga trappor och hisnande rutchekanor, tog mamman och Tuvis en promenix i affärena där vi shoppade en baddräkt till Tuvan och lite annat smått o gott.

När shoppingen var avklarad hämtade vi tre genomsvetta, lyckliga och hungriga barn på leklandet och begav oss till restaurangen för lite mat. Ska man äta ute med fyra barn är det bra om man antingen är en bläckfisk eller om det finns vagnar att ställa brickorna på (som på IKEA), men det fanns det såklart inte här. Mamman började med att plocka fram tre brickor, men insåg rätt snabbt att för det första skulle det aldrig få plats fem tallrikar där på, plus att två av storbarnen inte skulle fixa att balansera sina drickaglas, dessutom hade Tuvis nu tröttnat på att sitta i vagnen så hon stod raklång och hoppade i en vinglig vagn som riskerade att välta vilken sekund som helst. Men på nåt sätt lyckades vi i alla fall få på mat på våra tallrikar, läsk i glasen och med STOR hjälp av de stora barnen ta oss till "betal-tanten" (vid det här laget hade Tuvan klättrat ur vagnen och lekte datten med nån osynlig kompis). Maten blev betald och vi parkerade oss vid första närmsta bord, äntligen lite mat i magen!

Efter lunchen/middagen drog vi vidare till ett utomhusbad ( som om restaurangbesöket inte varit kämpigt nog, 4 ungar i poolen, jisses, i bland undrar man vad man tänker med!) Men det gick jättebra, Tuvis plaskade runt i barnpoolen i sin nya baddräkt medans mamman satt bredvid och samtidigt höll ett öga på icke simkunniga storasyster som härjade runt i den större poolen (som inte var djup den heller). När himlen började se oroväckande mörk ut och ett avlägset muller hördes, var det färdigbadat.

Eftersom mamman visste att Marlena Ernman skulle uppträda blev det att vi åkte tillbaka till Outleten. Storbarnen rusade återigen till leklandet och mamman och en nu fullständigt slut liten Tuva, lyssnade på Marlena som såklart sjöng som en gudinna och redan efter första versen av La Voix hade Tuvis slocknat på mammans axel ;O)



Trötta men nöjda återvände vi hem till byn efter en helt underbar dag, tyvärr hade vi ingen kamera med oss, den är ute på andra äventyr med pappan ;O) men en mobilkamerabild på Tuvis i sin nya PoP baddräkt får sammanfatta vår dag...




5 kommentarer:

Madelene sa...

Jag blev svettig av att bara läsa det där!

LillaBarn sa...

Håller med Madelene... Jag tycker nästan att det är värt en bragdmedalj när jag går till lekparken och tillbaks, och fortfarande har två hela barn med mig hem...

TuvaLiten sa...

Hehe, jo men storbarnen är ju faktiskt så pass stora att de klarar sig själva, så SÅ himla jobbigt vill jag inte påstå att det var. Det var nog mest restaurangbesöket som blev lite virrigt, lite många tallrikar och glas i kombination med barnvagnskörning, på en å samma gång ;O)

Fia sa...

Hihi, låter ungefär som när vi skulle titta på soffa, och de 3 sprang runt överallt och klättrade, provade etc tills vi körde iväg dem till lekrummet som fanns (obs ej ikeas) och behöll minsting hos oss...svettigt! Vi hörde våra illbattingar över hela varuhuset och när en säljare närmade sig trodde vi att det var för att be oss avlägsna oss med våra barn...
Riktigt så illa blev det dock inte, däremot frågade vi om sofftyget höll för tre värstingar, "de som låter därborta"...

Varför känns det alltid som om det bara är ens egna ungar som låter och beter sig när man är ute??

Jenni med barnen på T sa...

Duktig du är, vet inte om jag skulle gett mig ut på stora äventyr med mina 3.. Tänkte åka till Kosta i helgen, fanns det mycket bra kläder ? Ibland är det ju såå utplockat..

Kramis
Jenni