lördag 8 maj 2010

Snoriga näsor och trasiga vapen

Jaha, men det var väl kul att vi fick höst igen! :O( Lite svårt att tro att det är sommarlov om bara lite drygt fem veckor. Men å andra sidan hade det varit ack så tråkigt om det varit 20 grader varmt och sol, för denna veckan har vi bara tillbringat inomhus då Sixten varit/är sjuk :O( Den lille stackaren blev dunderförkyld natten till måndag, med feber och en väldigt snorig och jobbig näsa. När febern försvunnit och det "bara" var den eländiga näsan som höll oss vakna på nätterna, då kom hostan. Å jisses vad han hostade, allt han fick i sig kom upp lika snabbt när hostattackerna avlöste varandra.
.
Så i går blev det ett besök hos farbror doktorn, (som ju inte alls var nån farbror) och efter att två doktorer lyssnat och tittat på Sigge och han dessutom fått sin lilla tå sönderstucken, kom de fram till att det är en virusinfektion, troligtvis RS (tydligen tar de inte RS-prov på vår vårdcentral). Men eftersom han trots allt är pigg så fick vi åka hem igen med strikta förmaningar om att genast åka in till barnkliniken om han blir sämre eller får feber igen.
.
Halva natten i natt sov Sixten sittandes i sin bilstol och jag låg i nån konstig ställning med handen på hans bröst för att känna att han andades som han skulle. Efter nattmålet låg han kvar i min säng och sen sov vi ända till klockan åtta i morse, utan några större hostattacker.
Än så länge har han fått behålla maten i dag och hostan håller sig relativt lugn, så förhoppningsvis går det åt rätt håll.
.
Är ju så otäckt när de är sjuka och är så små! Vi har varit väldigt förskonade från sjukdomar, våra barn har i stort sett bara haft vanliga förkylningar och en och annan barnsjukdom och antal läkarbesök är lätt att räkna på en hand eller två ( tja, bortsett från byggar-fixar-Albin som skurit, klämt, ett antal fingrar i sitt liv som krävt lite tejp och lim ;O) )
.
Eftersom Sigge var sjuk missade vi marknaden här igår, men med det vädret som var så kändes det mer som en befrielse. De stora barnen var dock iväg en sväng och åkte blöta karuseller och handlade upp sina "pantpengar" ( vi är väldigt dåliga på att panta vår pant och brukar slänga ut alla läskflaskor i glasverandan och när man behöver skyffel för att ta sig ut på baksidan brukar det vara dax att röja undan och det gör barnen gladeligen eftersom de då får dela på pengarna).
.
Pojkarna tog tillfället i akt när de var föräldrafria och kom hem med varsin soft airgun, tycker det är vansinne att de säljer dessa vapen till småungar. Så vitt jag vet är det väl åldersgräns?? Men det bryr väl marknadssäljarna inte sig om, de vill bara tjäna pengar :O( GRRRRRRR!!! Var ganska arg på grabbarna oxå, de vet mycket väl att vi inte låtit dem köpa om vi varit med. Nu hade vi sån "tur" att det ena vapnet gick sönder nästan med en gång och det andra rasade ihop i dag, så så gick det med det.
.
Nu kom en mysko stank från Tuvis som dansade förbi, hej svejs ;O)

2 kommentarer:

Avanai sa...

Usch vad otäckt med RS! Här har vi kommit undan med bara en lindrig förkylning, men det är ju jobbigt nog för så små barn att bli sjuka! Hoppas Sixten slipper bli sämre igen!

Anonym sa...

Ojdå, inte kul med sjuka barn!! Krya på er!!