torsdag 14 oktober 2010

Nu tänker jag svära lite

SAAAAATAN vilka helvetes jävla idioter det finns ute på vägarna!!
Jonte fick ju inget busskort nu när han började 7:an, vi bor för nära skolan, avståndet ska vara minst 5 km och riktigt så långt ut i skogen bor vi inte ;O) Nu är det så att vi släpper faktiskt inte iväg en 13-åring på cykel på rätta landsvägen där bussar, lastbilar och andra fartdårar flyger fram på raksträckan i betydligt högre hastigheter än 80. Det är inte så himla länge sedan vi blev påkörda bakifrån av en annan bil när vi skulle svänga av vägen och in på vår ladugårdsplan. Den andra bilen kom i väldigt hög fart och missade helt att vi skulle svänga men som tur var uppmärksammade maken den andra bilen och slängde sig på gasen så smällen lindrades. Men snacka om att man var skakig i benen efteråt, och stackars Tuvis som sitter bakåtvänd längst bak i vår bil med fantastisk utsikt genom bakrutan var rätt skärrad och pratade ett bra tag om bilen som körde på oss.
.
Nej, så nåt barn på den vägen är inte att tänka på. Därför får Jonte cykla genom skogen, en ordentlig omväg men där han efter 2 km på grusväg i alla fall kan cykla på cykelbanor största delen av vägen. MEN, hur tror ni folk kör på en grusväg? Jo, på en grusväg mitt inne i skogen ser vissa bilister sin chans till att få leka lite, köra rally, sladda i gruset, gasa på lite extra så det ryker i kurvorna. Å vad händer då om dessa bilister plötsligt får möte med min unge?
Jo det ska jag tala om för det var precis vad som hände härom dagen.
.
En fartdåre kommer i väldigt hög hastighet och visar inga tecken på att sakta ner. Jonte tvingas att snabbt styra undan, ner i diket där han och cykeln hamnar i en hög. Ni ska inte tro att bilisten bromsar in för att se hur det gått för barnet i diket, nej han gasar vidare! Styret på cykeln är helt demolerat så Jonte får släpa den med sig sista biten hem. Hans mobil ligger spräckt och helt värdelös i fickan så ringa hem kan han inte göra. Förutom de materiella skadorna får J en ordentlig bula i huvudet, uppskrapat knä och diverse blåmärken.
Nu svär jag igen HUR FAN TÄNKER FOLK?! Oj då, där dök den ungen i diket, ja ja, fina kossor på åkern, undra vad det blir till middag, tralla lalla la...
.
Nu väntar jag på svar från personen som är ansvarig för skolskjutsarna i kommunen. Ska man verkligen bara gå efter avståndet hem-skola, borde inte säkerheten tas med i beräkningen även om man går i 7:an? Vad tycker ni?

4 kommentarer:

hönapöna sa...

nä, fy... hejjar på dej och hoppas att ni får rätt till skjuts!

Lisa sa...

Det är ju inte klokt att kommunen bara går efter avståndet! Det måste de ju fatta att skolvägen kan se olika ut när det gäller trafik och sånt. Vilken tur att Jonte klarade sig såpass bra ändå, och hoppas att den där bilisten skäms riktigt ordentligt!

6-barns mamma sa...

Skönt att det gick bra med Jonte, hoppas verkligen komunen tar sitt förnuft och att ni får skolskjuts!

Anonym sa...

Ja det är helt galet då de bara går efter avstånd!
Herregu´vilken bilgalning! Fasiken vad arg man blir! Tur att det ändå gick så bra det gick för killen, usch man vågar inte tänka på hur det kunde gått...