torsdag 29 januari 2009

Vovvemössa


Nu var det länge sedan mamma satt vid symaskinen, men idag fick hon ett litet ryck och började rota bland stuvbitarna. Resultatet blev en hjälm-mössa som efter fyra! justeringar tillslut passade mitt lilla huvud. Jag var inte sådär värst sugen på att agera fotomodell, febrig och eländig som jag är, men tillslut knäppte mamma av några bilder när jag satt nöjd på toastolen (kanske inte finaste bakgrunden) och bildkvaliteten blev inte den bästa;-)




5 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin mössa! Vad duktig du är, nu minns jag inte om jag frågat innan, men är du självlärd eller har du gått på någon skola och lärt dig sy så bra? När barnen(ALICIA) blir större så hade jag med velat lärt mig att sy en massa fina saker. 10 poäng till Tuvis mamma :)

TuvaLiten sa...

Nä, jag testade att sy en fleecedress till storsonen för 11 år sedan när vi fick ärva en gammal maskin efter makens mormor. Det gick väl lite sisådär;) Sen blev maskinen undanstoppad men för ca 1 år sen började jag mixtra med olika klänningar till Tuvis och på den vägen är det:) Visste faktiskt inte att jag kunde sy förrän jag satte igång, typ ;-)(det var ju ett par århundraden sen syslöjden). Högt på önskelistan står dock en ny symaskin, då skulle det bli ännu roligare att sy!

Anonym sa...

Har du mallar eller ritar du på fri hand eller hur går det till? Alla fina blommor, gör du dom själv? Tyg, en tyg/syaffär gissar jag på ;) Nu börjar jag bli lite upphetsad här...jag har ju faktiskt en symaskin som jag fick av mina föräldrar för många år sen men den är helt frisk och kry. Tycker att det här verkar jättespännande :)

TuvaLiten sa...

Oftast utgår jag från ett mönster, ändrar och fixar lite. Har man bara ett enkelt "grundmönster" så kan man göra många varianter (i boken "Sy enkla barnkläder" Elmberg/Lindbeck finns enkla mönster att utgå från). På bibblan finns syböcker att låna. Ibland slaktar jag ett gammalt plagg för att få till ett mönster o ibland bara ritar jag.
Blommorna som jag sytt på tex den bruna plyschdressen, har jag klippt ut från gamla gardiner. Blomman på den senaste bruna mössan ritades på frihand å sen applicerades.
Tyg brukar jag beställa från Stoff o Stil, tradera, loppis och mammas garderobgömmor;)

Börja med nåt enkelt, typ muddbyxor, så ska du se att du snart producerar kläder hejvilt. Det är så kul!
Lycka till:)

Anonym sa...

Igår kändes det som, det här kan jag nog lära mig, idag känner jag mig inte så säker på det, men så fort jag hinner ska jag till biblioteket och låna boken, tygaffär finns 1 1/2 mil härifrån så jag ska göra ett besök där också.Kram så länge :)