lördag 31 januari 2009

Lördagsmys



Skulle vilja ge en eloge till personen som uppfann stearinljuset, tänk att det kan sprida så mycket värme och ljus en ruggig och grå lördagskväll. Med takkronan tänd behövs ingen elektricitet, den lyser upp hela rummet och familjen har precis avnjutit en middag i sann 1800-tals anda ( ja om man bortser från den hemhämtade kebaben då, hihi). Faktum är att efter stormen Gudrun, då vi var strömlösa några dygn, blev mamman lite besviken den dagen strömmen kom tillbaka. Att laga mat på vedspisen i köket, tända ljus på kvällen och elda i kakelugn o kamin för att hålla värmen var ganska mysigt. Kvällarna fylldes av mer gemenskap, familjen spelade sällskapsspel och pratade strunt och t o m barnen var nöjda med att "slippa" TV, data och tv-spel. Men visst, det hade kanske inte varit så roligt om man hade det så jämt, det är ju rätt skönt att bara behöva myselda när man känner för det, kunna välja om elen ska vara på eller av, och framför allt, man måste ju kunna blogga!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vlken fin bild! Jag älskar med tända ljus, har nog lite pyromanblod i mig ;) vad avundsjuk jag blir, har varken vedspis eller kamin. Vi har gjort uttag(eller vad det heter) uppe så att vi kan sätta in en öppen spis, men har börjat tänka om man bär upp ved en våning, skulle ju haft den på markplan i stället, så vi får se vad det blir av det.

TuvaLiten sa...

Jo vi är väldigt tacksamma över att alla spisar var kvar i huset, det var ju modernt att slänga ut allt sånt ett tag, men vårt hus hade stått obebott i 30!! år när vi köpte det så allt gammalt fanns kvar, 2 kakelugnar, 1 kamin, en köksspis och 1 öppen spis. Den öppna spisen är på övervåningen i 12-åringens rum, nu eldar vi aldrig i den men när det var vårt sovrum så släpade vi gärna upp en vedkorg på kvällarna, mysfaktorn blev hög ;-)

Anonym sa...

Ja, ljus är härligt!! Underbart! Håller med!
Blogga måste man... hihi
Ha det gött!